Прочитај ми чланак

ХДЗ: Неће нама четничке војводе да прегледају уџбенике!

0

tomislav-karamarko

– Неће нама четничке војводе да прегледају уџбенике. А ови на власти су им управо то допустили, они који су нашу школовану децу, која су научила да ходају по бриселским ходницима, избацили из европских институција, како би из комитета довели своју неспособну децу. Ово је изјавио Томислав Карамарко у понедељак увече на скупу ХДЗ у Омишу, а после његових речи чули су се повици ”у јаму с њима”.

Шеф опозиције очито је алудирао на председника Србије Томислава Николића којем је хрватски министар просвете Жељко Јовановић послао уџбенике из историје.

Када је Карамарко поспрдно говорио и о хрватском председнику Иви Јосиповићу, хадезовцу су грубо извређали и његовог оца за којег су викали да ”знају какво је то ђубре”.

– Захваљујем, морам да кажем да волим када ме овако надопуњују. Морао бих вас на све скупове да водим са собом, да нам дижете атмосферу – одговорио је Карамарко .

Такав речник већ се дуго није чуо у политичком животу Хрватске, који је у последње време доведен до усијања. Шеф хрватске опозиције Карамарко на скупу у Омишу крај Сплита констатовао је да је влада Зорана Милановића Хрватску вратила ”у блато из деведесетих година”.

(Вечерње новости)