Прочитај ми чланак

Небојша Стефановић: Смена власти у Београду ускоро на дневном реду СНС

0

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је да ће платформа за преговоре Београда и Приштине, бити плод политичког договора који ће омогућити да се направи консензус свих релевантних политичких снага и рекао да ће врло брзо на дневни ред доћи и Београд, као и да СНС може понудити боље и квалитетније решење грађанима престонице.

– Платформа за преговоре Београда и Приштине, или макар они делови који нису државна тајна, пред посланике стигне у наредних неколико дана. Тада ће и јавност, по први пут, видети који су наредни кораци државе у дијалогу са привременим властима на Космету – рекао је Стефановић у интервјуу Новостима.

Коначна верзија платформе наћи ће се и пред посланицима како би они дали своје мишљење, а то ће бити корисно и за оне који ће учествовати у разговорима са приштинским властима. Јер, након подршке посланика у Скупштини лакше ће водити дијалог, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да није видео документ и да заиста не зна шта у њему тренутно пише, али је додао да верује онима који раде на платформи.

На питање када се може очекивати да ГО СНС донесе одлуку хоће ли променити и власт у Београду, Стефановић је рекао да у СНС стиже све више чланова странке и грађана који нису задовољни радом актуелне власти и ми њихову вољу морамо да уважимо.

– Имали смо неке приоритете који су се тицали спасавања земље, али врло брзо ће на дневни ред доћи и Београд. Сматрам да можемо да понудимо боље и квалитетније решење грађанима престонице – рекао је Стефановић.

 

(Фонет)