Прочитај ми чланак

Небојша Медојевић поднео оставку на посланичко место

0

Председник Покрета за промјене ПзП и један од лидера Демократског фронта ДФ Небојша Медојевић казао је да ће посланици гласати за буџет који је, како је рекао, мртво рођенче.

Он је на конференцији за новинаре потписао оставку на посланичко место.

“Моје амандмане неће нико ни да погледа. Скупштина је постала поштанско сандуче”, рекао је Медојевић и потписао оставку.

Он је подсетио да је Влада формирана од стране друге фамилије власника Вијести и делом цркве, да је названа експертском, и да је опасан експеримент.

“Рекао сам да ће ексалирати нежељеним политичким и економским посљедицама. Влада се може формирати само у складу са политичком вољом грађана, а ова није тако формирана, није демократска, не одговара бирачима већ онима који су је формирали”, рекао је Медојевић.
Он је додао да се водила кампања против њега у режији Гојка Перовића и Владимира Божовића.

“Видите да сам био у свему у праву. Влада је основана у договору са Милом Ђукановићем и није реформска Влада. У шест мјесеци није урадила ниједну од реформи и потеза за демонтирање тоталитарног система. Нема отварања досијеа, процеса лустрације нема као приорритет, нема суочавања са злочинима из прошлости, нити Влада то има за приоритет”, констатовао је Медојевић.

Додао је да су се десиле још неке грешке у раду Владе.

“Није било резова није било демонтажа, сада имамо кризу институција, кризу Владе.. Најважније од свега како је регулисала економију ове земље. Стартовала је са скандалозним понашањем око буџета и сама донијела одлуку о привременом финансирању, што по правилу доноси Скупштина, јер Влада нема та овлашћења. У самом старту су прекршили Устав и направили хаос у јавним финансијама”, рекао је Медојевић.

Он је додао да што се тиче спољне политике неће трошити ријчи.

“Ми смо ту дебело преварили наше бираче. Циљ ове Владе је уништење ДФ- а и креирање нове већине”, рекао је Медојевић.
Одговарајући на питање Медојевић је рекао да нема информацију да су Мадић и Кнежевић имали договоре са Митрополитом Јоаникијем око буџета.

“Нисам ишао на ту вечеру, нисам ни позван, али јасан је мој став да није добро мијешање цркве.

Наша црква којој припадам и чији сам вјерник некоректно се односи према ДФ-у то смо видјели и у Никшићу”, саопштио је лидер ПЗП.