Прочитај ми чланак

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ изнео доказе о великој пљачки Црне Горе (ВИДЕО)

0

Лидери Демократског фронта измијели су данас нове доказе о умијешаности врха Пореске управе у аферама „Вардар“ и „Клап“ које су оштетиле државни буџет за више стотина милиона евра.

Наиме, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић доставио је медијама документацију, односно шему како је Станислава Беба Мартиновић незаконито враћала ПДВ привилегованим фирмама.

„Ми смо наставили интересовања око криминалне групе у Пореској управи која је већ широј јавности позната кроз афере „Клап“ и „Вардар“. Ми смо добили нова сазнања и нове информације које указују, на невјероватну симбиозу врха Пореске управе и одређених привредних друштава, привилегованих, који су до краја у овој афери повезани са Ацом Ђукановићем“, каже Медојевић.

Замјеник директора Пореске управе Станислава Беба Мартиновић омогућавала је фирми А-КОП да брутално пљачка државу.

„Када Станислава Беба Мартиновић ступи на функцију одмах се покреће механизам према привилегованим фирмама. С једне стране толерише се неплаћање пореског дуга, а с друге стране истовремено Пореска управа враћа ПДВ. Можете замислити ту количину дрскости. Да фирми која дугује за ПДВ истовремено јој из буџета исплаћујете повраћај ПДВ, као да је платила више ПДВ него што треба. 2011. године када ступа на дужности госпођа Мартиновић, фирми А- КОП се уплаћаје 101.636 евра на основу повраћаја ПДВ. Затим, 2012. 319,985.12, евра, 2013. 10,516.55 евра“, појашњава Медојевић.

Госпођа Мартовић, даље додаје Медојевић, 2014-2015. године није била на функцију тако да тада није уплаћиван повраћај ПДВ фирми „Кор“.

„Када се вратила на ту фукцију 2016.наставља се са повраћајем ПДВ па је тада испалаћено 266.040 евра, 2017. 568,791.52 евра. Укупно је тој фирми враћено 1,266,859.93 евра на назаконит начин. Док је у истом периоду након ревизија, та иста фирма имала дуг према држави 2,196,530.96 евра„, каже Медојевић.

Јасно је, додаје Медојевић, да оваква врста организованог криминалог дјеловања у Пореској управи није била могућа без одобрења директора Пореске управе Миомира Мића Мугоше.

„Он у овим поступцима није ухапшен, нити оптужен. Према нашим сазнањима Беба Мартиновић је запријетила Тужилаштву, ако је одмах не пусте на слободу, да ће изнијети све детаље о утаји пореза и враћања ПДВ, који воде директно до брата предсјендика ДПС Мила Ђукановића“, казао је Медојевић.

Он је додао и да је Мугоша лично потписао одлагање плаћања пореза дуга од 100.000 евра фирми чији је власник ухапшен у афери „Клап“.

Такође, додао је да третман вјерских заједница када је у питању наплата пореза није добро регулисан у Црној Гори.