Прочитај ми чланак

Небојша Крстић пробио дно људске срамоте

0

У низу срамотних и скандалозних коментара Небојше Крстића, аналитичара блиском сваком владајућем режиму, последњи твит ипак је подигао лествицу на неслућено поган ниво. Крстић је, наиме, твитовао о незапамћеној трагедији у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, а начин на који је то учинио ујединио је јавност у бесним осудама овог "писанија".

Годинама Крстић не крије да је близак идејама владајуће СНС, здушно је бранећи на сваком кораку: од Твитера, преко 24/7 гостовања на Пинку или у изјавама које свакодневно даје на телевизија с националном фреквенцијом.

Ни трагедија приликом масовног убиства у школи „Владислав Рибникар“ није била довољан разлог да Крстић барем једном заћути. Не, Крстић је наставио по старом. Само још горе.

Шта се то десило и зашто би Крстић морао макар да се извини?

Деда девојчице А. Б. која је убијена у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару, Слободан Раичевић, укључио се телефонски у емисију „Утисак недеље“ и рекао да су се председник Вучић, премијерка Брнабић и Синиша Мали „изигравали са болом“ породица убијених.
Фото: Драган Мујан/Нова.рс

„Она је прва настрадала, била је дежурна, са другарицом је настрадала и чика Драган који је са њима био присутан. Тај монструм је улетео и прво је убио моју љубимицу“, рекао је он.

Радичевић је у „Утиску недеље“ навео да ће председник владати „дуго, док он буде хтео“ и гласао за предлог у „Утиску“ о премијерки Ани Брнабић која се сликала са Александром Вучићем и Синишом Малим и фотошопирала њих троје у деветоро.

„Гласам и за ово троје кербера који су се сликали и претворили слику у девет. Мало им је било троје, него девет кербера, изигравали су се са нашим болом. Био сам и у шетњи и нисам приметио ниједан инцидент да се десио. Све је то изгледало организовано ако Бог да, и следећи петак исто тако да буде“, навео је он коментаришући протест „Србија против насиља“.

Као да ово укључење да се сви још једном замислимо и присетимо једног од најтежих тренутака у историји државе, али је Крстић одлучио да бол продуби, а своју срамоту доведе до невероватних граница.

Након што је Н1 објавио ову изјаву на Твитеру, Крстић је реаговао и одговорио у срамотном, неукусном и нељудском стилу.

„Мислим да је деда заведен пропагандом и лажима које чује на Н1“, навео је Крстић је на Твитеру, да би након тога исти статус и обрисао.

Фото: Printscreen

 

Ипак, то је било недовољно будући да су корисници ове друштвене мреже „принтскриновали“ његову објаву, па је срамота Крстића остала за „вјек и вјекова“.

Фото: Printscreen/Tv Pink

 

Крстић годинама у јавним наступима брани политику актуелне власти, иако нема информација да је формални члан СНС. Последњих дана повећао је број својих појављивања на медијима, па га грађани свакодневно могу видети како коментарише дешавања око Рибникара, протеста грађана или било шта што је у вези са друштвено-политичким дешавањима у земљи.