Прочитај ми чланак

Небојша Јовић (лидер Срба са КиМ) и Давор Калајжић: Ко си ти Вучићу? Наш ниси!

0

проф. Давор Калајжић и Небојша Јовић, лидер Срба са Космета, гостовали су на канали "Центар-Србин.инфо" и изнели најновије информације у вези веома напете ситуације на Косову и Метохији која је директна последица издаје српског народа од стране СПС-СНС режима у Београду.

„Ми Срби смо 2013. године имали јединствен став да не признајемо Косово као државу, ни њихове институције и изборе, а на то је Вучић запретио речима: „Дајте ми 45 минута да се обрачунам са њима?!“ Са ким? Са нама за које је Косово Србија, који не признајемо њихове изборе. То је био наговештај велике издаје из Београда, а није се реаговало. Прво је Тадић као председник Србије прекршио Устав по питању КиМ, а потом је уследила отворена претња Вучића као председника Србије: Не дирајте ми независно Косово!, подсећа Јовић.

Проф Давор Калајжић је предложио Вучићу како да спасе Србију:

„Истекло ти је време, дај оставку и спаси Србију. Стално причаш да је притисак на тебе велики. Ко си ти? Која су ти уставна и законска овлашћења? Ко су ти лудаци који долазе са стране да с тобом о томе разговарају кад немаш ни извршну ни законодавну власт?! Дај оставку јер кад тебе нема, неће бити ни притисака. Имаћемо времена да продишемо, а уместо што су наши полицајци скинули мајице и оставили оружје, требали су да опет узму оне претходне наше униформе и оружје које си им ти противзаконито скинуо. Није смело да се деси да изађу из албанских институција, а не врате се у наше институције јер то су исти људи“, објашњава Калајжић.

О чему се све гости причали у емисији, погледајте у видео прилогу.