Прочитај ми чланак

НЕ РАЗУМЕ ХРВАТСКИ: Дачићу потребан „преводилац“ да схвати шта Милановић прича?

0

Ivica-Dacic-Zoran-Milanovic

Премијер Србије је приликом обраћања свог колеге из Загреба на хрватском језику ставио слушалице које служе за превођење кад неко не разуме језик којим се говорник обраћа. Исту ствар урадио је и Мило Ђукановић

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) организовала је регионални форум на високом нивоу о улагању у Западни Балкан, а на њему су, поред осталих министара из региона, учествовали премијери Србије Ивица Дачић и Хрватске Зоран Милановић.

Међутим, прави хит овог састанка био је моменат када је председник Владе Србије затражио слушалице за превод приликом излагања његовог колеге из Загреба на хрватском језику?!

Форум ЕБРД је организован у понедељак 24. фебруара ове године, а окупио је премијере, министре и водеће предузетнике.

Учесници седнице премијера били су: Ивица Дачић председник Владе Србије, Еди Рама, премијер Албаније, Вјекослав Беванда, председавајући Већа министара Босне и Херцеговине, Зоран Милановић, премијер Хрватске, Хашим Тачи, премијер Косова , Никола Груевски, премијер Македоније и Мило Ђукановић, премијер Црне Горе.

Сва дешавања и донешене одлуке током овог Форума остаће у сенци једног несвакидашњег геста у којем су актери премијери Србије, Хрватске али и Црне Горе.

Током обраћања скупу премијера Хрватске Зорана Милановића на хрватском језику, осим српског премијера Дачића, слушалице које служе за превођење када учесници скупа не разумеју језик на којем се говорник обраћа, ставио је и председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић.

Дачић одлично говори енглески и руски језик, па чак и да се у неком моменту премијер Хрватске учесницима обратио на енглеском, он би га разумео без преводиоца. Због тога се поставља питање да ли српски премијер у оставци има проблем с познавањем хрватског језика?

 

 (Телеграф)