Прочитај ми чланак

НЕ ДАВИМО БЕОГРАД: Нема преговора док власт не призна да нема услова за фер изборе

0

Иницијатива "Не давимо Београд" је данас оценила да је после трећег састанка власти и опозиције, у понедељак на Факултету политичких наука, "потпуно јасно да не постоји политичка воља режима да усвоји захтеве којима би се обезбедио минимум за одржавање слободних и фер избора".

Иницијатива „Не давимо Београд“ наводи да није позвана на те разговоре, а сматра да се с представницима власти може разговарати тек пошто „режим јавно призна да нема услова за фер и слободне изборе и обавеже се на усвајање препорука цивилног друштва и експертског тима протеста“.

„Како је очигледно да не постоји политичка воља режима да ове препоруке усвоји, опозиција треба одлучно да крене у припрему наредних корака“, сматра Иницијатива.

„Не давимо Београд“ пише да су функционер СНС Горан Весић и други представници власти јуче показали да не знају како се бирају чланови РЕМ-а и да су састанак искористили да „још једном изиграју јавност стварајући лажни утисак да им је стало до дијалога“.

„Док са једне стране власт покушава да се представи као неко ко је заинтересован за дијалог и очување демократских принципа, са друге њихови батинаши песницама одговарају на питања и аргументе демонстраната испред Председништва Србије, а Горан Весић понижава новинаре и не поштује основне постулате демократије, слободе медија и одговорности према градјанима и градјанкама“, навела је Иницијатива.

У саопштењу „Не давимо Београд“ пише да „не може политичка елита у оделима да преговара, док обични градјани бивају пребијани по улицама, а новинари на бруталан начин шиканирани и понижавани од стране режима“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!