Прочитај ми чланак

НЕ БИРАЈУ СРЕДСТВА: ПДП купује подршку наводном социјалном помоћи?

0

Стара политичка максима каже да када поштењем, програмом и ставом не може добити повјерење, онда га можете или купити или доћи до њега уцјенама.

pdp-640Очигледно ову максиму, али и своје способности знају у одбору ПДП-а у Вукосављу, где више ни не крију, па су очигледно у паници због предизборних истраживања, прискочили “кризним мјерама”. Тако, крајње транспаретно и подједнако бахато, Саша Катанић, кандидат ПДП-а за начелника општине Вукосавље, злоупотребљавајући систем преко супруге Драгане Катанић (кандидат за одборника и запослена у Центру за социјални рад општине Вукосавље), већ данима обилази социјално угрожене у мјесној заједници Језеро обећавајући им социјалну помоћ, мимо закона, како би добили подршку.

Једна од тих породица се обратила редакцији Космопола, која живи од 42 КМ социјалне помоћи, жељела је да остане анонимна, јер се боји да ће уколико проговоре, услиједити одмазда коалиције СДА-ПДП и да ће им и та средства ускратити.

Да ли су уцјене сиротиње вриједности које Катанић промовише и кандидује на изборима и да ли је непотизам и корупција преко којег му је супруга добила посао, захваљујући подршци Елвиру Хаџиомеровићу да буде начелник Вукосавља 2012. године, оно у шта они вјерују и што нуде грађанима?

Катанић, очигледно храбар када треба уцјењивати сиротињу или им нудити нечасну услугу, исто ту храброст није успјео демонстрирати када је био упитан да објасни своје поступке, па је, „интегритет“ још једном демонстрирао када је одбио да одговори на позиве и поруке редакције Косомопол. Не брините, господине Катанићу, не морате нам ништа рећи у диктафон, све сте већ рекли својим дјелима.

Они којима је понос испред новчаника, међутим, нуде други приступ, онај са уцјенама, притисцима и пријетњама. Иако Катанићи очигледно мисле другачије, сигурни смо да 2. октобра ова “кампања” неће бити од помоћи ПДП-у, као што јој до датума избора није на част.