Прочитај ми чланак

Наставља се распад ДС

0

 ds-logo_1

(Танјуг)

Функционери Демократске странке (ДС), Славиша Динић и Душица Давидовић, иступили су из те странке и са истомишљеницима покренули оснивање Удружења „Kоалициjа за Ниш“, саопштено jе данас на конференциjи за новинаре. 

Динић jе рекао да jе удружење грађанска инициjатива групе људи коjа jе незадовољна радом ДС и да њихов циљ ниjе прелазак у другу политичку организациjу. Динић jе раниjе био председник градске општине Пантелеj и потпредседник Градског одбора ДС у Нишу до распуштања, а Давидовићева jе била градска већница у раниjем мандату, када jе ДС била на власти у том граду. 

Динић и Давидовићева ће као одборници у Скупштини града заjедно са Драганом Mарковићем, коjи jе такође иступио из ДС и коjи jе одборник, формирати посебну одборничку групу у локалном парламенту. 
Портпарол нишких демократа Драгана Стоjановић Kрстић потврдила jе Танјугу да jе са Динићем из ДС иступила група људи, претежно са подручjа општине Пантелеj. 

Из ДС иступило jе више од 60 чланова, а Динић jе наjавио да ће удружење бити отворено за сарадњу са припадницима других партиjа. 

Председник Oкружног одбора ДС Нишавског округа Душан Mилисављевић рекао jе Танјугу да су из странке људи долазили и одлазили, али да ће сада, „када jе ДС у опозициjи, остати само искрене демократе коjе веруjу у програм странке, а не само у своj лични интерес“. 

Динић jе са истомишљеницима наjавио да ће се у локалном парламенту разликовати од осталих опозиционих одборника по предлагању конкретних решења за проблеме грађана Ниша.

Почетком марта ове године ДС jе напустио функционер те странке и директор нишке филиjале Републичког фонда здравственог осигурања Благоjе Брадић, коjи jе приступио странци „Заjедно за Србиjу“. 

Брадићев пример следило jе jош неколико локалних функционера ДС.