Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПОСЛАНИК СНС: За дуг од 10.000 евра продајте имање од 100.000 евра?!

0

На заседању Скупштине Србије адвокат и народни посланик СНС, Биљана Пантић Пиља изнела је своје мишљење о извршитељима, који већ дуже време тероришу грађане Србије:

„Уважени колега Шешељ је рекао да извршитељи не доносе ништа добро грађанима. Сматрам да греши. Очигледно никада није имао извршни поступак. Да је водио извршни поступак, да је био поверилац, знао би колико ипак има добробити код извршитеља, који се ипак труде да наплате то дуговање од дужника.

И прича око тога, продаја станова за мизерне дугове, ајде да се манемо демагогије и да се манемо популистичких решења. Ако човек зна да има дуг од 10 хиљада евра и да ће неко да му прода некретнину од 100 хиљада евра, за мале новце, како ви кажете, па нека сам прода ту некретнину. Нека је прода за више пара, па то што добије нек исплати ономе коме треба да исплати, нек врати дуг па нек купи мању некретнину. Не мора да живи на Дедињу или Врачару. Може и у Гроцкој да живи. Или у Сврљигу, што каже колега Милетић.

Кад говоримо о овим разним удружењима што се скупе па спречавају да се спроведу извршења, људи, извршење се тада не обуставља, а ти трошкови падају на терет дужника, зато што није одрађено извршење. Опет ће тај дужник платити тај излазак на терен, тај покушај, бравара, итд. Све ће то да плати дужник. Неће то да плати поверилац. Та удружења чине магарећу услугу дужницима.

Све време говоримо о дужницима. Шта је са повериоцима? Причамо о јавним предузећима, јавним комуналним предузећима и дуговима. Па, та јавна комунална предузећа и јавна предузећа, да би давали своје услуге, морају да се наплате. Као што кад одете у радњу платите хлеб, морате да платите и струју. Ако нећете да платите струју, наравно да ће да вас тужи неко. И ви тужите кад не добијете плату. Нико од вас неће да ради за џабе.

Заиста сматрам да извршења треба да наставе да раде извршитељи, да су ове одредбе које сте предложили добре”.

А шта је још рекла народни посланик Биљана Пантић Пиља у вези измена и допуна Закона о извршењу и обезбеђењу погледајте у видео прилогу.