Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПОСЛАНИК ОДЛУЧАН: Срушити минихдроелектране и мењати Устав због вода!

0

Горан Чабради, посланик Зелене странке покренуо је у Скупштини Србије иницијативу за измене Устава, којима тражи да се воде зашите највишим правним актом земље.

Он је позвао све колеге посланике да подрже његову иницијативу, како би Србија, попут Словеније, Уставом заштитила сосптвене воде. Навео је да ће све колеге посланике писаним путем обавестити о иницијативи за промену Устава .

Foto: Zelena stranka

Лидер Зелене странке на конференцији за новинаре навео је да је његова странка предала у скупштинску процедуру и предлоге неколико закона ,а међу њима је и стављање мораторијума на изградњу минихидроелектрана. Зелени траже и формирање комисије која би преиспитала досадашње изграђене минихидоелектране и дозволе које су издате за њихову градњу .

„Оне МХИ које нису изграђене у складу са законом, морају се рушити“, рекао је Чабради на конференцији за новинаре у парламенту, критикујући медије што нису заинтересовани за теме у којима нема Уа Вучићу и Ура Вучићу,а да зелени заправо нуде мудру и стратешку политику државе.

Иначе, конференција за новинаре почела је са закашњењем. Проблем је био, како смо незванично сазнали, што Чабради у најави за конференцију за новинаре није навео функције гостију који су присуствовали конференцији за новинаре, али и што је Чабради са гостима седео за време конференције. Све те спорне ставке Чабради је навео у најави за конференцију за новинаре и генерални секретаријат парламента је то и одобрио, али како нам је речено о томе није била обавештена председница парламента.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!