Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПОСЛАНИК ИВАН КОСТИЋ: Двери су Вучићева ноћна мора, а тек смо почели

0

У паузи бројних сусрета са светским државницима на маргинама Генералне скупштине УН, изнова разматрајући начине за признање независности Косова од стране Србије, председник СНС Александар Вучић сетио се и Двери и послао нам јасну поруку да је његова идеја укидање Двери.

Најпре морам да констатујем да смо почаствовани што је поред толиких дипломатских активности и крупних спољно-политичких тема председник СНС стигао да се у Њујорку бави и Српским покретом Двери. Изражавам посебно задовољство да су Двери на њујоршкој агенди председника СНС по значају у конкуренцији са Меркел, Мицотакисом и Трампом. 

Ексклузивно обраћање председника СНС из Њујорка открило је шта је Вучићев политички циљ: „Двери су укинуте“ – „Бошко Обрадовић није Двери“. Када је видео да је претерао и превише открио своје политичке намере – „ујео се за језик“ и покушао да покрије претходно речено небулозном и нелогичном изјавом да „народ их је обавестио да је укинуто“.

Ако се подсетимо да је пре неку годину Вучић јавно претио да Двери више никада неће бити део Народне скупштине Републике Србије, онда је више него јасно да смо постали његова ноћна мора иако смо тек почели са озбиљнијим политичким радом. Ово ванредно обраћање јавности на тему Двери са Генералне скупштине Уједињених нација говори нам да се спрема нови удар владајућег режима на Српски покрет Двери и ми га спремно очекујемо у наредним данима. Не знамо шта је следеће после Управе криминалистичке полиције, Агенције за борбу против корупције, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, ДРИ и других државних органа који су се бавили Дверима, али несумњамо у Вучићеву креативност и злурадост. Уз све досадашње покушаје прављења раскола у Дверима, притиске, куповину одборника и друге методе, СНС није успела да сруши Двери. И неће успети из простог разлога што Двери воде људи који нису под контролом Александра Вучића, које нема у својим фиокама за уцене и не може да их купи као што је навикао са многима другима у Србији.  

Мр Иван Костић,

Народни посланик и потпредседник Двери