Прочитај ми чланак

Народни блок: Веља, генерал Стојановић и Паровић претња по Вучића…

0

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је он дао све од себе да се направи широк коалициони блок опозиционих странка које излазе на изборе , али да није било одговора других страна.

„ Разговарао сам неколико пута са председником ДСС ,али све је остало на томе да ћемо видети. Исти је случај и са Стаматовићем. Не знам шта је ко коме обећао и шта ко коме дугује. По мом мишљењу јесте било решење да тај део опозиције на изборе изађе под једном капом“, рекао је Велимир Илић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да „ова власт очигледно има своју опозицију,а то се, како је нагласио „ види по томе ко има колико простора на медијима са националном фреквенцијом“.

„Моја ни једна конференција ни минут нигде није пренета на медијима са националном фреквенцијом. Нас из Нове Србије и Народног блока нема нигде. Мени то јасно говори , да пошто имају директиву да нас нигде не зову, да су проценили да смо им ми једина озбиљна опозиција“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је оценио да „Вучић за осам година није успео да реши ни један проблем“ и додао да се народу мора понудити алтернатива.

„Пре осам година нафта је коштала 95 динара по литру , данас кошта 165 , малине су биле 235 динара по килограму, а данас су 120. Србија је подељена на оне екстремно богате којих је мало и сиромашне којих је много. Незапосленост је смањена само зато што је 500.000 људи побегло одавде од тог доброг живота о коме они причају“, казао је Илић.

Милан Паровић из Народног блока је казао да се „Вучић налази пред ултиматумом за Косово и да је дан Д у јуну“.

„Он се није случајно срео са Хашимом Тачијем у Америци , јасно је да је то испланирано. Ми први пут у својој историји имамо да један владар даје Косово за своју главу. До сада су сви пре њега давали главу за Косово. Према мојим информацијама сво то шепурење и лобирање по Вашингтону плаћено је неповољним уговором о продаји Комерцијалне банке , која је продата словеначкој НЛБ банци“, казао је Паровић.

Он је додао да је српска политичка сцена поларизована и да очекује да и Вучић и Ђилас прогласе победу 26. априла.

„Вучић ће рећи да је апсолутни победник избора, а Ђилас да је победник бојкота, јер , по истраживањима , велики број грађана ће бојкотовати изборе. А шта после тога. Вучић ће имати већину у парламенту,а Ђилас ће наставити да прича о бојкоту без стварне алтернативе Вучићевој власти. Зато смо ми ту као једина стварна и права алтеранатива, која ће онемогућити Вучића да без отпора да Косово“, истакао је Паровић.

Генерал Момир Стојановић је оценио да је „Србија због прилива миграната пред озбиљним проблемом и у великом безбедносном ризику , јер држава није спремна да одговори на тако велики изазов“.

„Од када су надлежности обезбеђивања државне границе пренете са војске на граничну полицију наше границе су необезбеђене довољно. Зато, апелујем на државне органе да на границу врате војску“, рекао је Стојановић.

Он је истакао да је „врло упитно зашто мигранти не траже помоћ од држава које су њима и по култури и по традицији ближе, а богате су , као што је Саудијска Арабија, него хрле ка Балкану и Европи“.

„Како се нико не запита да ли је то тиха исламизација Балкана и Европе и да ли се то ради с одређеним намерама“, казао је Стојановић.

Он је навео да се „скоро ништа не зна шта је Србија обећала по питању прихватања миграната који , по неким тврдњама сви у случају да их европске земље врате завршавају у Србији“.

Бивши начелник Војнобезбедносне агнеције је упитао како то да је мигрантима дозвољено да се без докумената шетају по Србији и како и зашто их нико не протерује из земље после инцидената и криминалних радњи.

Он је позвао државне органе да реагују и осигурају безбедност и сигурност грађанима Србије.