Прочитај ми чланак

Народна странка поднела кривичну пријаву против Лончара

0

Народна странка поднела је кривичну пријаву против министра здравља Златибора Лончара због кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, саопштила је данас ова странка.

„Златибор Лончар, човек који је јавну препознатљивост стекао као стажиста земунског клана, где се бавио како њиховим, тако и здрављем њихових жртава, изјавио је да ‘гледа да нема’ Црногораца у српском здравству“, наведено је у саопштењу.

Народна странка је оценила да се Лончар, на тај начин, смишљено и директно укључио у кампању Мила Ђукановића да унесе раздор међу грађане Црне Горе који с „величанственом упорношћу и миром“ већ недељама бране своје светиње и право на слободу вероисповести.

„Ово је разлог за велику забринутост и у Србији, јер режим малициозно ствара опасне разлике тамо где их нема међу грађанима наше земље. Тражење непријатеља међу нама, кад понестане спољних, традиционална је дисциплина Александра Вучића и његове банде још из радикалских дана“, пише у саопштењу.

Завиривање у родослов српских лекара и опредељење да здравствени систем Србије прочисти по националном и језичком кључу несумњиво заслужује кривично гоњење, истакла је Народна странка.

Народна странка је констатовала да је „стање у српском здравству је сваким даном све трагичније – одлазак лекара и медицинског особља, њихове мизерне плате, оронуле и неопремљене болнице, вишемесечно чекање на специјалистичке прегледе, неприпремљеност за борбу против опасних вируса, тек су неки од актуелних проблема“.

У саопштењу се додаје да се ништа од тога не може променити набоље све док на се на челу здравственог система Србије налази „корумпирани медиокритет који изазива неспокојство и осећај срама“.

„Лудило у које Србију увлачи Александар Вучић мора да се обустави док не буде касно. Зато бојкот Лончареве чистке у српском здравству, зато бојкот медија које режим користи да свађа грађане Србије, зато бојкот лажних избора“, закључено је у саопштењу Народне странке.