Прочитај ми чланак

„Народна странка неће учествовати у разговорима о Украјини на Вучићевом канабету“

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће се почетком јуна састати са свим политичким странкама и питати их за мишљење, због ситуације која постаје "готово немогућа". Вук Јеремић, председник Народне странке каже да ће се Народна странка одазвати само на званичне консултације о формирању Владе, будући да за то председник Србије има мандат по Уставу.

„Свака друга форма разговора са Вучићем, ван Уставом прописаних надлежности председника Републике, за последицу би имало даље урушавање институционалног поретка, и у томе Народна странка неће учествовати“, наводи Јеремић.

Он каже да је постављање државе према сукобу у Украјини, као и свему што из тога произилази у политичком, економском, безбедносном и сваком другом погледу изузетно сложено питање које захтева свеобухватну и транспарентну јавну расправу.

„Најпримереније место за то је Народна скупштина Републике Србије, а не канабе на Андрићевом венцу“, истиче Јеремић у изјави за Нову.

Председник Вучић се јуче састао са немачким канцеларом Олафом Шолцом, а данас са шефицом немачке дипломатије Аналеном Бербок.