Прочитај ми чланак

НАРОД ОГОРЧЕН: Док траје опело Вучић држи конференцију

0

Док је у току опело, последњи испраћај преминулог митрополита Амфилохија, председник Александар Вучић и делегација из Београда одржали су конференцију за медије испред Српске куће у Подгорици, што је код верника који пристижу у Саборни Храм изазвало велико огорчење, јавља репортер Нова.рс из главног града Црне Горе.

Вучић је, уз директан пренос на ТВ Пинк, обишао поменуту институцију, а у делегацији су били и Милорад Додик, амбасадор Владимир Божовић, министар Небојша Стефановић, и представници српских партија у Црној Гори на челу са Андријом Мандићем.

“Срећан сам што сам посетио Српску кућу и задовољан сам што је Србија уложила 3,5 милиона евра на најлепшем месту у Подгорици. Задовољан сам и што сам видео научне часописе. Верујем да ће у садржајима Српска кућа показати пуни смисао. И када нас нападају да улажемо сувише новца, ми ћемо да улажемо још више. Срећан сам што поклон републике Србије српском народу Црне Горе, биће и на приморју и на северу, а наша је жеља да Срби буду своји на своме, да поносно чувамо српско име и презиме”, рекао је он.

Вучић је најавио да ће Српској кући донирати 300 својих књига, и још 700 као донацију Србије.

Поруке председника Вучића нису, међутим, наишле на одушевљење код грађана и свештенства. Како јавља репортер Нова.рс са лица места, конференција за новинаре председника изазвала је незадовољство, а понегде и огрочење.

“Извор огорчења је перцепција његовог наступа: изгледа као да није одолео да – чак ни у овако тужном тренутку – поново заузме централно место и искористи догађај да пошаље политичке поруке самопромоције”, кажу наши саговорници из Подгорице.