Прочитај ми чланак

„Наредних дана следи серија удараца дубоке државе на Народну странку“

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да у наредним данима очекује серију удараца дубоке државе СНС-а на Народну странку, јер „режим не може да опрости“ што је Народна странка разоткрила методе и имена агената Безбедносно-информативне агенције (БИА) који су на београдском аеродрому пребили Константина Катића.

„Удариће нас и јер не могу да нам опросте добар резултат који смо остварили на локалним изборима у Неготину“, рекао Јеремић у Рачи, где је основан општински одбор Народне странке.

„Домаћу и међународну јавност смо обавестили да се агент БИА који је тукао Катића зове Владимир Мацановић и да ради у петом, контраобавештајном одељењу Агенције. Платиће због тога, то им гарантујем. Режим нам, међутим, неће опростити Неготин и ударац на Удбу и узвратиће ударац у наредним данима“, додао је Јеремић.

Председник Народне странке је рекао да су избори у Неготину, где је та странка према званичним резултатима самостално освојила 13 одсто гласова, показали да нису тачна истраживања јавног мњења по којима су „опозиционе странке на цензусу или испод цензуса“.

„У Неготину смо званично освојили око 13 одсто гласова, али то је само проценат гласова који смо успели да одбранимо, док смо заправо добили значајно више, око 20 одсто. Само је неважећих листића на којима су украдени гласови Народне странке накнадним заокруживањем још једне листе или прецртавањем било 3,5 одсто, а то је само један од облика крађе која се догодила“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка у Неготину показала да није испод цензуса, али и да је „режим спреман на апсолутно све да одбрани власт“.

„Ако желимо да променимо власт, онда и ми морамо да будемо потпуно спремни да и физички бранимо изборну вољу грађана. То је једини пут који ће донети промене у Србији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да „режим СНС-а неће отићи са власти без улице, али да би улица била успешна, на њој се мора бранити изборна победа“.

Председник Народне странке је навео да се само два пута у новијој историји вишестраначја у Србији власт променила на улици, 1997. године, када је брањена победа на локалним изборима, и 5. октобра 2000. године, када је брањена победа над Слободаном Милошевићем, док се на улицу „излазило више стотина пута због различитих разлога“.

„Услов за победу на изборима је јединство опозиције, а само одбраном изборне победе на улици можемо да променимо власт“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће се расположење грађана „нагло променити након уједињења опозиције, што ће пробудити наду“.

„Јединствени можемо до победе, а онда можемо и на улицу да ту победу бранимо. Победа је могућа ако будемо имали организацију, ’петљу’ и будемо систематични. Народна странка ће учинити све што је у њеној моћи да опозиција наступи јединствено“, закључио је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Рача изабран је професор електротехнике Јован Голубовић.