Прочитај ми чланак

Напредњак: Вучић мрзи све који не гласају за њега (ВИДЕО)

0

То што Александар Вучић мрзи све оне који нису заведени његовом демагогијом и не гласају за њега је његов проблем - рекао је у Скупштини функционер Српске напредне странке Александар Сенић, и то мало пре него је из Тадићеве СДС прешао у Вучићеву СНС.

Сенић има врло занимљив „развојни пут“. До 2016. године био је у Социјалдемократској странци, један је од оснивача СДС и био је најближи сарадник Бориса Тадића, од 2016. године постао је „појачање СНС“.

– Позив СНС-а нико нема право да одбије. Оно што је за мене било пресудно када сам одлучио са ким ћу прихватити да разговарам јесте спољнополитичка оријентација странке – рекао је том приликом Сенић.

Међутим, Сенић је као посланик Тадићеве СДС у Скупштини имао прилично жесток наступ и, тада свог љутог политичког противника, сада партијског шефа Александра Вучића назвао „демагогом“. Како је Вучић прешао преко овако тешких речи, сада практично првог човека СНС за Рачу и Тополу и директора Сектора ЈП „Коридори“, питање је које прилично интересује јавност.

– Желим да подсетим да је Александар Вучић два месеца одлагао смену Братилсава Гашића јер наводно није имао адекватно решење за министра. А, гле сад, нашао је то решење у самом министарству одбране, и то државног секретара. Питам се да ли је могуће да премијер не зна ко су му државни секретари у министарствима и да су му потребна скоро три месеца да би дошао до једног од њих – рекао је Сенић, и додао:

– То је иста она демагогија којом Александар Вучић нама импутира политику „мрзимо Вучића“. Да се разумемо, ја не мрзим ниједно људско биће на овом свету. То што Александар Вучић мрзи све оне који нису заведени његовом демагогијом и не гласају за њега је његов проблем – рекао је само пар месеци пре преласка у Српску напредну странку Александар Сенић.

До функција у СНС се изгледа долази на врло занимљив начин.