Прочитај ми чланак

НАПРЕДНИЈА И ОД ВУЧИЋА Брнабић: Обрадовић није узбуњивач; Плате у Србији нису мале

0

Радник „Крушика“ Александар Обрадовић није узбуњивач јер није поштовао законске процедуре, поручила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

„То што се неком свиђа шта је Александар Обрадовић, па је он за њих узбуњивач, иако нису испуњени законски услови за то, што су на неки начин рекли и људи из Пиштаљке и позвали га да се пријави као узбуњивач… Правна држава је правна држава, владавина права. Ми поступамо по законима“, рекла је председница Владе у Панчеву.

Она је, како Н1 преноси, позвала надлежне институције да раде по закону и да не наседају на било какве притиске који долазе са било којих страна.

Више нисмо земља јефтине радне снаге

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Србија већ сада више није земља јефтине радне снаге и да се то више не може истицати као њена компаративна предност у привлачењу страних инвестиција.

Она је током посете Средњој машинској школи у Панчеву истакла да се сада ради на довођењу што више иновативних компанија, уз напомену да у њиховим истраживачким центрима плате износе више од 1.000 евра.

Брнабић је нагласила да Србија има историјски ниску стопу незапослености од 9,5 одсто, да је прошле године привукла три и по милијарде евра инвестиција, а у овој до сада 30 одсто више него у истом периоду 2018. Она је указала да је у Србији већ више развојних центара и најавила да ће од Нове године једна француска компанија са таквим центром доћи у Нови Сад.

Планирамо изградњу 10 регионалних тренинг центара широм Србије, а у средњој стручној Машинској школи у Панчеву биће један од њих, прецизирала је Брнабић, саопштила је Влада.