Прочитај ми чланак

НАПЕТО У СКУПШТИНИ: Док Вучић прича о Косову, Ћута стоји на метар од њега

0

Данашња скупштинска седница посвећена Косову и Метохији почела је са веома непријатном сценом која се завршила тако што је посланик клуба Морамо – Заједно, Александар Јовановић Ћута, стајао на само метар од председника Србије док је он образлагао своју политику о јужној српској покрајини.

Наиме, иако су сви посланици српског парламента 1. августа на првој конститутивној седници добили тачна места где ће да седе током заседања парламента, Александру Јовановићу и осталим посланицима из клуба Морамо – Заједно, противно скупштинском правилнику, одузета су седишта која су била у предњем делу сале и дата су им седишта на самом крају, близу излаза из сале.

Поменути посланици хтели с тиме да се помире, а како им председник Скупштине Србије Владимир Орлић није дао никакво објашњење зашто морају да се седе на новим местима, сви су они даљи ток скупштинског заседања пратили стојећи, из протеста.

А како је даље текао ток скупштинског заседања док је Вучић говорио о Косову и Метохији погледајте у видео прилогу испод и о томе донесите свој ваљани суд.