Прочитај ми чланак

НАПЕТО: У изборном штабу Јелене Тривић славе победу: „Додик одлази у прошлост“

0

"Милорад Додик већ има преко 60 одсто освојених гласова, за разлику од противкандидаткиње Јелене Тривић (ПДП), која има нешто мање од 40 одсто, тачније, 39 одсто. Ускоро ћемо објавити резултате за све наше кандидате", рекао је Радован Ковачевић, саветник Милорада Додика, лидера СНСД-а и кандидата за председника Републике Српске. Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак је одбацио те наводе казавши да су то “лажне информације” и да ће Тривић бити нова председница РС.

Иако још нису званично потврђени и објављени резултати, у изборном штабу ПДП-а у Бањалуци већ славе и тврде да је њихова кандидаткиња за председницу Републике Српске победила и да убедљиво води над противкандидатом Милорадом Додиком из СНСД-а.

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак поручио је вечерас како власт СНСД-а одлази у прошлост и да кандидаткиња ове странке за председницу Републике Српске Јелена Тривић води у односу на Милорада Додика.

Када је реч о кандидатима за члана Председништва из реда српског народа, у СНСД-у тврде да ће ускоро прогласити победу Жељке Цвијановић у трци за члана Председништва БиХ. Она, како тврде, води у односу на Мирка Шаровића, Ненада Нешића и Војина Мијатовића.

На Твитеру је Милорад Додик, лидер СНСД-а, из чије је странке управо Жељка Цвијановић, објавио да она има 60.000 гласова, те да и он има предност од 6.000 гласова над противкандидаткињом Јеленом Тривић (ПДП) за председника Републике Српске, иако из ПДП-а тврде другачије.

Опозиција је такође нагласила да Јелена Тривић убедљиво води у Бања Луци.