Прочитај ми чланак

НАПАЛИ Стаматовића што је угостио Вучића на Златибору, ово је његов одговор…

0

Није се, као што недуховито зборе неке моје колеге из опозиције, "Стаматовић приклонио Вучићу", већ је председник Републике Србије дошао на отварање капиталног пројекта за српски туризам, најдуже панорамске годноле на свету, коју је, искључиво сопственим средствима, изградила општина Чајетина, на чијем сам челу - изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом хорских напада из тзв. бојкот опозиције који се своде на тезу да је ЗС, наводно, "издала" опозицију и ушла у савез са Српском напредном странком.

Милан Стаматовић и Александар Вучић на отварању Панорамске гондоле на Златибору (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/DS)

 

 

– Јесте да смо, у последње три године, на Златибору, у два наврата, освајали три пута више гласова од СНС; јесте да су нас саплитали и да смо трпели страховите опструкције и притиске из дела извршне власти на нивоу државе, али, сада, када је, после пола деценије, „Златиборска гондола“ продисала и полетела, нама је задовољство што је и председник Вучић, овде пред нама, рекао да је ово велики догађај за целу Србију и најавио озбиљна улагања у цео Златиборски округ.

То не значи да је ЗС, од јуче, у некаквој посебној љубави са СНС-ом, као што никада нисмо били ни у рату са искреним патриотама међу напредњацима. ЗС је и надаље власт у Чајетини, али и принципијелна опозиција свим лошим потезима власти на вишим нивоима, као и савезник здравим односима, свакој здравој идеји и акцији која је у интересу грађана – објаснио је Стаматовић, подсећајући своје колеге из „већих странака“ бившег Савеза за Србију да нису имали разумевања
за ЗС, али ни за Зеленовића из Шапца и Пауновића из Параћина који су сматрали да се, и на политичком, али и на менталном нивоу, мора раздвојити имагинарна „висока“ од реалне, животне, локалне политике.

Стаматовић је појаснио и шта је хтео да каже када је јуче рекао да је долазак Вучића на Златибор означио и „почетак дијалога власти и опозиције.

– Ми сматрамо да је, до редовних председничких и локалних београдских, као и ванредних парламентарних    избора неопходно да власт на државном нивоу изађе у сусрет оправданим захтевима опозиције за побољшање изборних услова. С обзиром да је председник Републике, јуче, најдиректније, без икакве сујете, признао да и опозиција, у овом случају ЗС, уме добро да управља друштвеном заједницом, мислимо да би, у интересу и опозиције и владајуће коалиције, било најбоље да предстојећим дијалогом посредује управо он, као легитимни и легални председник свих грађана, а не представници законодавне или извршне власти који не носе пун легитимитет са последњих парламентарних избора – поручио је Милан Стаматовић.