Прочитај ми чланак

НАПАО, ПА ПАТОСИРАН У СКУПШТИНИ Мартиновић: Бошко је фашиста, вређао је Вучића

0

Шеф Посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је да је спреман да трпи све политичке и правне санкције због свог понашања у парламенту, али је указао да је понашање посланика Двери Бошка Обрадовића превршило сваку меру.

foto: screenshot

 

Мартиновић је на конференцији за новинаре рекао да су за њега част државе и институције много важније од посланичког мандата и привилегија које има као посланик.

„Нисмо могли да дозволимо да насилник, декларисани фашиста Бошко Обрадовић гази достојанство Скупштине и државе, да извргава руглу све оно што раде Скупштина, Влада и преседник Александар Вучић. Том насиљу и таквом понашању једном мора да дође крај“, поручио је Мартиновић.

„Могли сте да видите да је Обрадовић са Иваном Костићем упао у салу и носио транспарент којим је вређао председника“, рекао је Мартиновић и навео да су им и добацивали свашта, али да због присутних дама не жели да изговара те речи.

„Реаговао сам не као политичар, већ као човек“, додао је он и поновио да је морао да реагује на транспарент који је поистоветио Александра Вучића са Милом Ђукановићем, јер је то увреда не само за председника и СНС, већ за цео српски народ.

Он је оценио да је данашњим поступком учињена услуга Ђукановићу и да је тиме показано да су Драган Ђилас, Вук Јеремић и Мирослав Мишковић у директном савезу са Ђукановићем. Мартиновић је указао да је једном прешао преко физичког напада Обрадовића, јер је сматрао да му је обавеза да се издигне изнад ситуације.

После овог дана, додао је он, имате посла са једним, како бих вам рекао, људским олошем, са агресивним типом, човеком који жели инцидент.

„Како мислите да помогнете СПЦ и српском народу у Црној Гори ако дођете и ставите транпарент „Мило, Вучићу“?“, упитао је Мартиновић алудирајући на транспарент који је Обрадовић унео и на којем је писало „Мило – Вучић – браћа близанци“.

Мартиновић је нагласио да ће Вучић учинити све по Уставу да се заштите права српског народа у Црној Гори и интереси СПЦ, пре свега имовински.

„Вучић се никада није никоме уносио у лице као што је то урадио Обрадовић, никада никога није напао као Обрадовић и никада никога није вређао“, рекао је Мартиновић који поново није желео да каже шта је то изговорио Обрадовић, правдајући се да не жели да изговори ружне речи због дама.