Прочитај ми чланак

„Најоштрије осуђујемо чин вандализације спопоменика на српском гробљу у Приштини“

0

Српски покрет Двери најоштрије осуђује антицивилизацијски чин вандализације „Спопоменика српским војницима палим у ратовима 1912-1918“ на српском православљом гробљу у Приштини, по налогу „француске амбасаде“, односно г-дина Оливер Героа тзв. “амбасадора“ у сепаратистичкој творевини на територији АП Косова и Метохије унутар Републике Србије.

Овај незапамћени варварски гест непријатељства према држави Србији, нажалост, представља континуитет покушаја фалсификације српске прошлости, почев од третмана државних представника Републике Србије на комеморацији догађаја из Првог светског рата у Паризу, преко скандалозне реинтерпретације српског наслеђа на територији Новог Брда, такође од стране Героа, где се врши покушај злоупотребе прошлости и увођење окупационе политике сећања и нови дискурзивни режим историјске ревизије који представља нови чин агресије према српском народу на целокупном историјском простору српских земаља.

Стојећи на костима српских ратника, овог пута уз присуство сепаратистичких „Косовских безбедносних снага“, Геро се дрзнуо да оскрнави сећање на српску жртву од више од 1.200.000 Срба који су положили своје животе као савезници Француске и уградили их у темеље стварања нове Европе и тиме придружио шиптарским вандалима који већ деценијама оскрнављују српске гробове на том истом „месту сећања“. Да акт овог свесног покушаја брисања српског идентитета буде доведен до апсурда, нови натпис на „српском језику“ на том новом споменику написан је латиницом!

Од циничног акта непријатељства Оливер Героа, још више забрињава, ћутање власти на овај непријатељски акт. Двери захтевају хитну реакцију органа Републике Србије и упућивање протестне ноте Француској амбасади у Београду. Такође захтевамо моментални повратак у пређашње стање нашег надгробног споменика над посмртним остацима наших палих ратника 1912-1918 на српском православном гробљу у Приштини.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.