Прочитај ми чланак

НАЈАВИО СКОРО ПРИЗНАЊЕ? Вучић: Запад очекује брзо решење питања Косова

0

Чекају нас тешки разговори са Западом који очекује брзо решавање косовско-метохијског питања, рекао је председник Србије Александар Вучић за Прву телевизију.

Вучић је додао да „није само питање рока, већ је питање садржине када је реч о КиМ“, нагласивши да је „проблем у томе шта ћемо да договоримо“.

На питање о медијским наводима да Тачијева терористичко – криминална група Б13 спрема крваву јесен Вучић је рекао да „нема доказа за тако нешто“.

„Не искључујем могућност за тако нешто. Да будем искрен, то се неће десити, може се догодити напад али ми нећемо дозволити убијање српског становништва. Њихов једии циљ је да овладају простором северног Косова, чека нас тешка јесан по питању КиМ, немате с ким да разговарате. Избори ће довести ситуацију до усијања, јер свако ко уради нешто против Срба имаће већу подршку, снабдевање Срба на КиМ је још један проблем“, навео је Вучић.

Вучић је навео да ћемо имати неколико тешких аспеката на КиМ.

„Живот Срба на Косову и Метохији, затим биће бурно између њихове четири странке због предстојећих избора, они имају сви око 20 посто, а као пета долази Српска листа који ће сви покушати да сруше. Али, наше је да имамо политчку организацију које ће се борити за интересе Срба“, казао је.

Он је коментарисао и забрану уласка на КиМ за грађане који имају српске пасоше.

„Они су кренули у утркивању са таксама, па ово са укидањем проласка са српским пасошима. Бесмислице, као мала деца, покушавају да праве некакву државу. Увек то тако изгледа“, рекао је Вучић.

„Јасно је да је српска страна преговарала да се путује уз личну карту, али наравно да имате право и да путујете и са пасошем. Онај ко има више, има право и на мање“, објаснио је он.

На питање да ли ускоро саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон могао да дође у Србију председник Србије је река:

„Мислим да нече доћи, он је размишљао да посети Београд и Приштину, али питање је шта може да добије доласком у Приштину, тачније с ким може да разговара сада тамо. То је анализа не говорим ја у његово име“.

Када је реч о решењу косовског проблема, Вучић каже да оно што је он имао као идеју сви су одбацили.

„Видео сам све више притисака на мене“, рекао је Вучић.

На питање како коментарише изјаву професора Едварда Џозефа да је решење косовског проблема у његовим рукама, Вучић каже да је то ствар која му намеће додатни терет.

„Професор Едвард Џозеф је један озбиљан човек и свакако није на нашој страни. Србија и Срби не могу да пристану на признање Косова. Не желимо то. Људи из међународне заједнице морају да знају да неће бити решења за Косово, ако Србија буде понижена. Они знају да се Србији жури ка Европи и доводе вас у ситуацију да морате да размишљате шта вам се више исплати“, рекао је Вучић.

Говорећи о томе што је свих пет сталних чланица Савета безбедности УН променило своје амбасадоре у Београду и да ли то има везе са питањем Косова, Вучић је рекао да они „сигурно нису дошли да би проверавали климатске промене у Србији“.

Коментаришући медијске наводе да у Приштини постоје планови „за напад на две општине“ на северу Косова, Вучић је поновио да Београд неће толерисати било какав погром или убиства тамошњег српског живља.

„Неће се то десити“, рекао је Вучић и навео да је стратешки циљ Приштине да овлада севером Косова.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!