Прочитај ми чланак

НАДА: Приоритет борба против корупције

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС поручила је са трибине у Владичином Хану да ће инсистирати на борби против корупције.

– Губимо између 1,5 и 2 одсто БДП-а на корупцију. Наш бруто домаћи производ је 60 милијарди евра, а ми губимо скоро милијарду годишње само због корупције и то највише у Београду, али и мањим градовима и срединама где се тендери намештају и прави се одлив из буџетских средстава у приватне џепове. Томе се мора стати на пут и то ће бити приоритет нове Владе Србије – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

– Да нема корупције, било би довољно новца и за пољопривреднике и за социјални програм, развој неразвијених средина, за здравство. Криминал и корупција су узели такве размере да се доживљавају као нормална појава. То мора да се мења – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.