Прочитај ми чланак

На свакој слици као да је ометен у развоју: Ко је Данило Вучић, „дете“ од 24. год?

0

На јуче обележеном Дану Републике Српске у почасној ложи нашао се и Данило Вучић – „председников син“. Због написа да је био део почасне делегације Србије, председник Вучић оне „тајкунске“ београдске и загребачке и сарајевске медије оптужио је да лажу.

А председников син као и сваки други младић у двадесетим годинама, воли да се фотографише. А воли и да иде на Дан Републике Српксе. Спајати та два некада није паметно.

foto: Instagram

Па се тако 2020. године у Бања Луци „младић за пример“, како га назва премијерка Брнабић, фотографисао за столом са људима из криминалног миљеа – хулиганима и члановима групе „Јањичари“ убијеног Салета Мутавог – Александром Видојевићем Ацом Рошавим и Немањом Срећковићем.

Светско првенство у фудбалу одржано у Москви 2018, показало да ово бањалучко дружење није случајност. Тада се председников син фотографисао такође са сумнијивим лицама, па и са Ацом Рошавим, али и са Борисом Карапанџићем који је касније ухапшен као један од чланова групе Вељка Беливука.

А са поменутим Рошавим у једном београдском кафићу покушала је да га фотографише новинарка КРИК-а којој су непознате особе одузеле телефон и при том је малтретирале.

Такође, мајка убијеног Александра Халабрина чије се убитво повезује са Беливуковом групом, Мара Халабрин, тврдила је да се њен син дуго дописивао управо са Данилом Вучићем, али да му није веровала јер откуд би размењивао поруке са „председниковим сином“. Говорила је да је њен син унапред био обавештен о увођењу ванредног стања, али и да је морао на литије и скупове СНС.

И када медије о томе известе – режим Александра Вучића се брани мантром о „хибридном и специјалном рату“ и тезом да се „нападима на његово дете, напада сам председник“.

И када италијанска „Ла Репубблица“ објави да је Данило наводно менаџер фудбалера Душана Влаховића – напад на председника.

И када пишу да му је био забрањен улазак у Црну Гору – напад на председника.

И када пренесу речи Капетана Драгана да му је Данилом са групом људи поклонио 30.000 евра, стан и кола – напад на председника.

Чак и када би неко у јавности упитао како је могуће да као штићено лице председников син се нађе уопште у истој просторији са криминалцима, а камоли да се са њима очито дружи и фотографише – напад на председника.

Усталило се и то да је двадесетчетворогодишњи Данило Вучић и даље „дете“ којим се, бар судећи по ономе што се од стране режима чује, медији не нанклоњени власти једино баве.

Рођен је 1. децембра 1998. године.

По речима његовог оца, запослен је у једној винарији у којој ради за плату од 500 евра. Навијач је Црвене Звезде и ФК Рада, а спекулисало се и о његовој укључености у пословање Рада. 

Мајка му је новинарка Ксенија Вучић, прва супруга Александра Вучића, која је преминула у јануару прошле године.

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је пре неколико година да му је два дана након повратка у Србију зазвонио телефон а да га је позвао Данило Вучић, који је тада још увек био малолетан. Шешељ је тада позвао кума у госте и он је дошао са сестром Милицом. Како је рекао, сусрет је био дирљив и након тога су се срели још пар пута.