Прочитај ми чланак

На РТС забрањена трибина: Бошко, Узбињивач …,o криминалцима који владају Србијом

0

"Заблуда је да у Србији постоје независне институције и да њоме владају политичари који су изабрани на изборима. Све је управо супротно, а то је да Србијом не владају политички, већ криминални кругови и политичке корупције, а да су четири основне државне институције које би требало да спрече криминал и корупцију – полиција, тужилаштво, судство и Агенција за борбу против корупције у рукама криминализованог парадржавног апарата – власника купљених диплома и страначких књижица СНС", рекао је Бошко Обрадовић, лидер Двери.

У Пресс центру Удружења новинара Србије 17 јуна је одржана трибина, односно округли сто на тему „Неселективан рад тужилаштва и судова у Србији“. Организатори округлог стола били су Иван Костић и лидер „Двери“ Бошко Обрадовић.

Учешће у трибини су узели: узбуњивач из „Крушика“ Александар Обрадовић, Драган Добрашиновић (Топлички центар за демократију и људска права), новинар портала „Жиг инфо“ Милан Јовановић, на кога је извршен покушај убиства, адвокат Владимир Тодорић, Дејан Пејовић, жртва пребијања од стране Горана Папића, кума министра полиције Небојше Стефановића и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

Сви учесници су жтве режима владајуће странке, свако на свој начин. Највећу пажњу изазвао је Александар Обрадовић, узбуњивач из „Крушик“, као и новинар Милан Јовановић, који је, како је навео, и сада је под будним надзором полиције.

Не сме се занемарити ни Дејан Пејовић, жртва насиља од стране СБПОК-а, на челу са Гораном Папићем, кумом министра полиције. Свим учесницима овог округлог стола заједничка особина је одсуство страха, борба за правду, истину и уређену правну државу.

Узбуњивач „Крушика“ Александар Обрадовић је говорио на трибини о пословању фабрике „Крушик“. Његов основни циљ је био да разоткрије вишеслојну и неодбрањиву аферу у послеовању „Крушика“ од 2014. до 2019. године. Објављен је велики број текстова са непобитним доказима да је мала, привилегована група трговаца присвојила профит који је требало да припадне ваљевској фабрици.

– Навршава се девет месеци од како сам ухапшен због одавања пословне тајне, иако сам реагова као узбуњивач. Ниједна надлежна институција у држави није показала интересовање за моје доказе и тврдње. До краја ћу остати непоколебљив и упоран у борби, у којој имам подршку јавности и малобројних медија – рекао је Александар Обрадовић.

Бошко Обрадовић, лидер Двери, истакао је да у Србији не постоје независне институције.

– Заблуда је да у Србији постоје независне институције и да њоме владају политичари који су изабрани на изборима. Све је управо супротно, а то је да Србијом не владају политички, већ криминални кругови и политичке корупције, а да су четири основне државне институције које би требало да спрече криминал и корупцију – полиција, тужилаштво, судство и Агенција за борбу против корупције у рукама криминализованог парадржавног апарата – власника купљених диплома и страначких књижица СНС – истакао је лидер Двери.

На питање да ли ће бити 6. октобра и да ли ће они који су кршили законе одговарати, учесници трибине су истакли:

– Ако под 6. октобром подразумевате неку врсту оно што се десило Гадафију, то је ванинституционално, али ако подразумевате кроз правосуђе, те 2000. године су били сви њихови тужиоци и судије, па није могло да се покрене питање одговорности. Са друге стране, ту је било и спољно-политичких фактора, био је неки договор између Запада и Истока да ће све бити предато на миран начин. Било је ту процеса који су се завршили: Радомир Марковић, Ибраска магистрала, Фрушка гора, Иван Стамболић… Било је ту храбрих тужилаца и кренуло је у добром смеру, али то је сада дуга анализа. Чак и највећи оптимисти не треба да се надају да ће се све то променити преко ноћи, треба изградити систем. Нама нема месије, нема вође, нама треба да имамо ситуација да трудница кад оде да се порађа, да се осети сигурно, а не да подмићује анестезиолога. Треба нам сигурност коју ће свако осећати у том систему. Да се полицајац не плаши да ли ће ухапсити погрешног човека – рекао је адвокат Владимир Тодорић, на чије се речи надовезао Бошко Обрадовић:
Све речи су испричане и сва обећања су дата. Остаје нам само да се покажемо на делу, тако да ја не бих понављао та велика обећања, ја бих волео да се ми, генерација нових српских политичара, истакнемо на делима и да ћемо нешто променити доласком на власт.