Прочитај ми чланак

МУП тзв. Косова потврдио да је почео да уклања таблице

0

Министарство унутрашњих послова тзв. Косова, заједно са тзв. Косовском полицијом, почело је да спроводи акције уклањања српских таблица на свим прелазима. Вест је у другом оглашавању од јутрос, потврдио косовски МУП. Уједно су и објавили видео на којем се види да се таблице уклањају, пише Коссев.

„Овом приликом, Министарство унутрашњих послова, донело је решење којим се обавезује да обезбеди регистарске ознаке за сва возила са српским таблицама која улазе на тзв. Косово на свим прелазима. Тзв. косовска полиција предузела је све потребне мере да максимално смањи задржавање на прелазима“, навело је Министарство.

Foto: Kossev.info

Истовремено, како пише Коссев, обавештавају грађане који циркулишу са тзв.Косова у правцу централне Србије, да могу да користе српске регистарске таблице, али да приликом уласка на тзв. Косово и за промет унутар тзв. Косова морају обезбедити привремене регистарске таблице.

Из косовског министарства унутрашњих послова, међутим, не информишу грађане да ли привремене регистарске таблице могу узети и унутар тзв. Косова.

Специјалне јединице косовске полиције од рано јутрос налазе се у непосредној близини два прелаза на Северу Косова – Јарињу и Брњаку.

Припадници Косовске полиције су претходно јуче и у ноћи између суботе и недеље, у непосредној близини Јариња допремили више мобилних монтажних контејнера.

Скоро недељу дана су у току најаве и и из Београда и из Приштине да ће се од 15. кренути са применом, како то косовски званичници називају реципроцитетом – уклањања српских таблица и КС таблица на Северу.

Саобраћај је тренутно на оба прелаза блокиран, те путници у оба смера и на Јарињу и Брњаку прелазе пешице.

На Јарињу се налазе и косовски министар за заједнице и повратак Горан Ракић, и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, као и градоначелник Зоран Тодић, и бивши начелник округа Славко Симић.

На Брњаку су градоначелник Срђан Вуловић и кандидат за градоначелника Звечана Драгиша Миловић.