Прочитај ми чланак

МУП демантује Ђиласа у складу са образовањем Небојше Стефановића

0

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да су потпуно нетачни наводи лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да су му у Полицијској управи Београда рекли да немају сазнања да се против њега води истрага.

Foto: Savez za Srbiju, pokret Dveri

 

„Истом је предочено да ће, уколико за тим буде потребе, бити уредно позван да да изјаву, у складу са стандардним процедурама које су, подсећамо, исте и за њега као и за све друге градјане Србије. Полицијски службеници су му саопштили и да је за све друге информације потребно да се обрати тужилаштву. Напомињемо да су полицијски службеници одговорили у складу са важећим прописима, с обзиром да по законима нису овлашћени да дају информације о детаљима из истрага, нити о току истих, те сходно томе оваква обавештења нису ни давали“, наводи се у саопштењу МУП-а.

МУП је додао да Полицијска управа Београда апелује на поједине политичаре да престану да врше притисак на институције и износе нетачне наводе.

Ђилас је раније данас посетио Полицијску управу Београда да би се распитао да ли се против њега води истрага, као што то тврде министар полиције Небојша Стефановић и премијерка Ана Брнабић.

Након што је изашао из зграде, Ђилас је новинарима рекао да су му полицајци саопштили да се против њега не води истрага као и да нема никог коме би евентуално могао да да изјаву јер су сви ангажовани поводом посете француског председника Емануела Макрона.