Прочитај ми чланак

„Муљатор Весић је добио стан од 250.000 евра за нула динара!“

0

Марко Бастаћ, председник градског одбора Странке слободе и правде је најавио да ће се та странка позабавити градским функционерима, однсоно њиховим "занимљивим начином доласка до имовине", након што је оптужио заменика градоначелника Београда Горана Весића да је у на Врачару добио стан од 110 квадрата на незаконит начин.

Председник општине Стари Град, Марко Бастаћ, надовезао се на причу о „шампионима у прибављању имовине“, након што је о истој теми говорио и заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Поред секретарке МУП-а Биљане Ивковић, односно в.д. директора Електропривреде Србије Милорада Грчића и Николе Селаковића, генералног секретара председника Републике Србије, дошло се до заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Бастаћ је рекао да „постоји један човек који је на занимљив начин покрио своју аферу“.

– Реч је о Весић Горану, који је један обичан муљатор, који је дошао до стана од 110 квадрата на Врачару. Ево и како: Решење о грађевинској дозволи 2001. године издато је Тодору Димитријевићу, којем је дозвољено надзиђивање. Исте године Димитријевић склапа уговор са Милићевић Драгомиром, да Милићевић сам изгради 112 квадрата и покрије трошкове још једног стана од 113 квадрата. За ово је потребно, према нашим проценама, миминум 150.000 евра. Милићевић је из села Велика Ломница код Крушевца, до 2001. је радио у предузећу за изградњу путева у Крушевцу, па је право питање – одакле њему паре за овај подухват? – упитао је Бастаћ, који је потом истакао да је Милићевић близак сродник заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Како је даље истакао, 2003. је завршена радња на објекту, за који је употребна дозвола издата Драгомиру Милићевићу, који стан, Уговором о поклону, поклања мајци Горана Весића, Љиљани Весић.

– Након тога, Љиљана Весић, Уговором о поклону, поклања стан Горану Весићу, који то уписује у својој имовинској карти, али не помиње као поклон, него да је добио стан из наследства. Ово је све доказ да све што Весић Горан ради је намештено. Стан који данас вреди око 250.000 евра, Весић Горан је добио за нула динара. То је човек који је успео да упропасти град, у Звезди, коју је упропастио, се крио испод стола кад су га тражили навијачи, а све то време институција ћути. Све се мења, а Весић Горан је увек у владајућој странци. Све ће се то променити када буде усвојен Закон који је предложио Борко Стефановић, па ће ови људи морати да објасне одакле им ова имовина – закључио је Бастаћ и додао да се ССП позабавио само Весићем, а да ће наредних дана причати и о осталим градским функционерима, који су „на веома занимљив начин дошли до имовине“.