Прочитај ми чланак

МОЖЕ ЛИ ГЛУПЉЕ? Брнабић: Шта ако се у Србији појави КРИПТОНИТ?!!!

0

Измишљени материјал криптонит је промовисан у филму "Супермен", али нешколовани удбаши очигледно превише верују филмовима.

Особа за коју нико никад није гласао, али обавља највећу функцију у држави – извесна Ана Брнабић, коментарисала је протест народа против Рио Тинта и других тровача наше земље, воде и ваздуха.

„А шта ако се сутра појави неки други минерал, криптонит, и у њему има проценат литијума? Је л’ би смео да се ископава по тој забрани пошто смо забранили ископавање литијума и бора?“, фрапирала је унука Стјепана Брнабића по ко зна који пут јавност својом „интелигенцијом“.

Што се тише недоумица о томе шта би се забранило, стиже конкретно објашњење мештана Горњих Недељица који кажу какав су захтев предали:

– Александре Вучићу, дозови се памети, нареди својим послушницима да сутра изгласају захтев који смо предали о трајној забрани истраживања експлотације и прераде минерала који у себи садрже литијум и бор, да не остане нашој деци са истим проблемима да се боре – поручио је Златко Кокановић из удружења „Не дамо Јадар“.

Еколошке активисте подржавају и јавне личности које траже да власт заштити оно што је људима најважније

– Ми имамо шта да једемо, пијемо и шта да дишемо и не дамо да нам се то уништава – каже глумица Светлана Бојковић.

Активисти ће и ноћас спавати испред Председништва на Андрићевом венцу, где су четврти дан и, како кажу, председник Србије још није долазио на посао и нису га видели.