Прочитај ми чланак

Mосква: Запад је резолуцијом хтео да одузме Србима право на државност у Босни!

0

kravcenko-650x431

МОСКВА – Александар Кравченко, лидер организације „Косовски фронт“, у интервјуу за руску Правду, рекао је да је Запад резолуцијом о Сребреници српском народу хтео да одузме право на државу у БиХ.

Он је рекао да је очигледно то да западни центри моћи целу ствар гледају необјективно и да желе да остваре своје политичке циљеве кроз инструментализацију Сребренице.

„Видели смо поптуно необјективно понашање од стране Запада који за циљ има да кроз ту трагедију постигне своје политичке циљеве.“ – каже Кравченко.

„И код мене је све веће уверење да су ту трагедију они сами иницирали. Ја сам био сведок тих догађаја у Босни, био сам тамо. Мој утисак је да су сва та дешавања проузроковале земље са запада. Русија, по мом становишту, има далеко објективнији став наспрам свих тих питања и брине о могућим последицама.“ – каже он.

На констатацију новинара да је „Томислав Николић тражио помоћ за резолуцију од Москве, али да није помогао Москви при устројавању Турског тока“, Кравченко је рекао да су то две потпуно другачије ствари и да се не може сложити да Србија није уз Русију.

„Запад цело време инсистира да Србија уведе санкције и прикључи се санкцијама против Русије, али то Србија одлучно одбија.“ – каже Кравченко.

„Србија је у веома тешком положају, делом је сама себе довела у исти, али је делом у питању и геополитички положај Србије.“ – објашњава Кравченко и истиче у свом одговору руском новинару да он не може бити тако „категоричан“ у оцени односа Русије и Србије.

Кравченко објашњава да Запад врши притисак на Србију да уведе санкције Русији, али да Србија константно говори „не“, те да је резолуцијом Србија стављена уза зид и да је следећи корак био „стрељање“.

Запад је хтео да докаже незаконитост српске државе и српског народа уопште у Босни, каже Кравченко.

Руски новинар је упитао Кравченка да ли ће се Срби поштовати такав потез Русије и шта мисли на који начин ће га оценити у Србији, а Кравченко је рекао да је најважнија победа то што је Русија показала да следи принцип правде.

„Потез који је повукла Русија има морални значај. То је важно и за Србе и за Русе, јер смо спречили да се људска трагедија политизује и користи у политичке циљеве.“ – рекао је Кравченко.

Извор: Правда