Прочитај ми чланак

МОГУЋА ХАПШЕЊА ЛИДЕРА ОПОЗИЦИЈЕ: Посланици се неће позивати на имунитет

0

Опозициони лидери Савеза за Србију не плаше се евентуалног хапшења које би могло да уследи након јучерашњег ванредног обраћања председника државе који је позвао институције да раде свој посао и рекао да ће полиција у неком тренутку морати да реагује на насиље опозиције.

Власт и опозиција поново су јуче имали потпуно различиту слику стварности. Оно што опозиција назива покушајем уласка у Градску управу ради разговора са градоначелником и покушај предаје писма на писарници, власт назива фашистичким насилним упадом усмереним против жена, градских функционера и промоцијом насиља. Председник државе је позвао институције да убудуће раде свој посао па се поставља питање очекују ли припадници опозиције хапшења.

Председник Двери Бошко Обрадовић каже за Данас да се ни до сада није позивао на посланички имунитет.

„Стојим увек иза својих речи и дела. Нећу одустати од борбе за основне демократске вредности, слободу медија и фер изборе. Ми смо уставобранитељи и борци за слободу. Много већи хероји су људи који су покренули протесте у Житорађи или Неготину. Они су прави лидери, а ја имам обавезу као народни посланик да станем у прве редове борбе против диктатуре и понижења свих нас. Нема назад. Нема повлачења и нема предаје. Настављамо све до пада Вучића са власти“, каже Обрадовић.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ сматра да је у овој земљи све могуће.

„У овој земљи су већ без правног основа хапшени студенти, чак је ухапшен и један средњошколац. Тако да ме ништа не би изненадило. Али не размишљам о томе. Ми смо хтели да разговарамо са градоначелником, да видимо да ли он уопште зна шта се дешава у Београду, да му тражимо да обустави бесмислене и штетне пројекте и разреши вечитог заменика Весић Горана. Међутим, утврдили смо да Београд нема градоначелника, а да вечити заменик Весић Горан нема храбрости да се суочи са грађанима и одборницима“, указује Бастаћ за Данас.

Како додаје, Весић је брутално злоупотребио одборнице у Скупштини града Београда као и запослене у разним градским и општинским установама.

„Баш као што недељама злоупотребљава медије које напредни клан финансира нашим новцем на којима ме означава као хулигана, дрипца, терористу и фашисту. Реч је о истој матрици коју су употребљавали пре него што су убили Оливера Ивановића и покушали да убију Милана Јовановића. За све што се дешавало данас као и за евентуално хапшење и нападе на мене лично и на друге учеснике мирних протеста одговоран је искључиво вечити заменик Весић Горан, који је од данас преузео и улогу градоначелника“, сматра Бастаћ.

А Жељко Веселиновић, одборник Скупштине града, додаје да Весић и градоначелник Зоран Радојичић нису смели да изађу из зграде већ су се јуначки крили унутра, док су одборници београдске скупштине пробали да уђу у своју Скупштину и предају писмо на писарници.

„Али је Весић, који је командовао женама запосленим у Скупштини града, натерао те жене да стану на врата и под његовом диригентском палицом вичу и вређају одборнике. Фарса коју праве свуда у Србији и крију се иза жена је проваљена и више него смешна“, описује Веселиновић.

На могућност хапшења, он каже да „ако ће да хапсе одборнике који хоће да уђу у зграду у коју су изабрани, онда нека хапсе слободно и покажу свету Северну Кореју у Србији“.

„То би био сјајан посао. Одговорност треба да имају налогодавци који су жене терали на силу да спречавају улазак одборника у зграду“, закључује Веселиновић.

Подсетимо, крајем фебруара одборници Савеза за Србију одлучили су да бојкотују рад Скупштине града Београда.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!