Прочитај ми чланак

МЛАЂЕНА ЂОРЂЕВИЋА ВРАТИЛИ СА ГРАНИЦЕ Забранили му улазак у БиХ и да напусти Србију

0

-    Данас сам у јутарњим часовима враћен са граничног прелаза Скелани и није ми дозвољен улазак у Републику Српску са образложењем да представљам претњу за безбедност БиХ, њиховом јавном поретку и јавном реду и миру, ексклузивно за Србин.инфо изјавио је председник покрета „Ослобођења”, Млађан Ђорђевић.

А затим је Ђорђевић, за Србин.инфо, још додао:

–    Доживео сам ову непријатност у дану када сам кренуо на свету литургију, у манастир Карно изнад Сребренице код игумана оца Луке, у помен блаженопочившем митрополиту Амфилохију.

Председник „Ослобођења” је још и подвукао да наравно да не представља никакву претњу за јавни поредак, ред и мир, јер о није  ни криминалац, ни терориста , већ човек који јавно заступа своје ставове у којима снажно подржава Дејтонски споразум и његове тековине, као и опстанак Републике Српске.

–   Уложићу жалбу на ово решење. Такође, чудно је то да постоје тајни спискови за забрану уласка, а да до сада на то није реаговала ни Србија ни Република Српска. Никакве ме забране неће спречити да говорим истину и да се борим за слободу кретања и мисли. Ово су потези из мрачног доба прогањања људи само зато што су Срби и православци, закључио је Ђорђевић.