Прочитај ми чланак

МЛАЂАН: Шолакови медији и полиција која развлачи новинара и особу са инвалидитетом

0

Сви који су синоћ уживо пратили пренос протеста за Косово и Метохију могли су да виде како срамотна полиција Александра Вучића у последњим кадровима прилази Дејану Петру Златановићу, човеку у шестој деценији живота, са урођеним тешким, трајним инвалидитетом и како га као да је Веља Невоља, нападају, обарају, ударају и развлаче у притвор. У позадини се чују Дејанови крици.

Још срамотнији су „медији“ у Србији. Од режимских то и не чуди, тамо ради најгори људски талог. Од такозваних независних се очекивало макар да не следе слепо режимску агенду и поштују „европска права“ и слободу говора.

Велика грешка. Сада је јасно да су Н1, Нова, Данас и остали „независни“ медији ништа друго до НАТО оружје у рукама Александра Вучића и да су само његов западни коректив и један од медијских стубова власти.

Један од ретких политичара који је данас реаговао поводом противзаконитог хапшења Златановића је Млађан Ђорђевић, лидер покрета Ослобођење.

– Шолакови медији новинара зову екстремистом и приказују снимак како криминалци са значкама храбро руше и обарају на улуцу уредника Србин инфо Дејана Златановића иначе лице са инвалидитетом. Срам вас било багро издајника Вучића, само сте у чопору и над немоћнима јаки – поручио је Ђорђевић.

Редакција Србин инфо моли све родољбиве политичке организације да стану у одбрану основих људских права и у заштиту човека који је одржао пламен правог, објективног новинарства у потпуном медијском мраку.