Прочитај ми чланак

Млађан Ђорђевић излази на председничке изборе као отворено „руски кандидат“?

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем одговарајући на гласине да ће се појавити на председничким изборима 3. априла као отворено „проруски“ кандидат. Он је оценио да се као последица украјинске кризе показало да „ниједна опција у Србији не заступа нити право проруско нити право просрпско становиште“.

„Све странке калкулишу и нико не даје отворену подршку Русији, иако се на великом митингу у Београду видело какав је став српског народа“, сматра Ђорђевић.

Он је додао и да се одсуство подршке операцији Русије очекивало од Вучића и СНС.

„Вучић нас је на то већ навикао, он слуша само своје менторе на западу. Ових дана руске трупе заробљавају наоружање произведено у Србији, које је СНС режим продао украјинској војсци. Бес народа изазвало је и гласање за осуду Русије у УН“, објашњава лидер Ослобођења.

Према његовим речима, српски национални интереси су трајно везани за Русију и „страна Русије је и страна Србије“.

„Иако смо то знали и раније због бескомпромисне подршке Русије нашем суверенитету и због партнерства у области енергетике, у овој кризи се потпуно открило, јер су под плаштом борбе против Руса одмах кренули насртаји на српске интересе у региону“, каже Млађан Ђорђевић.

Он тако тумачи поруке изасланика америчког Стејт Департмента Габријела Ескобара, који је најавио већи ангажман САД на решавању проблема у БиХ и на Косову.

„У Црној Гори је изведен антисрпски пуч, а сада се спремају за акције против Републике Српске и против Срба на Косову и Метохији. Александар Вучић је саучесник запада у свим тим процесима“, оптужује председник покрета Ослобођење.

Како је навео, претходних дана прима бројне позиве да се ипак кандидује на долазећим изборима, али им се „одупире“.

„Нашем покрету се јављају бројне организације и угледни појединци са том идејом, али ми смо још раније рекли да под овим условима не идемо на изборе. То нису слободни избори, већ намештена фарса у којој се победник унапред зна“, истиче Ђорђевић.

Према његовим речима, режим СНС неће бити срушен на изборима, већ на улици.

„Уз то, обавезали смо се да нећемо сметати опозицији током кампање, иако сматрамо да је излазак на изборе грешка. Ми ћемо нашу реч поштовати.“

Ипак, из овог покрета најављују да „већ од априла“ почињу окупљање нове политичке снаге на „просрпским и проруским“ принципима.

„Сада се више него икад показује потреба за опцијом која је патриотска, која је искрено за Русију и која је против Вучића и његове криминалне банде“, закључује Ђорђевић.