Прочитај ми чланак

Млађан Ђорђевић: ЕУ је Вучићев саучесник у „мрцварењу Србије“

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђордјевић изјавио је данас да је Европска унија (ЕУ) саучесник председника Србије Александра Вучића у „мрцварењу Србије“.

Ђорђевић је у писаној изјави оценио да извештај Европске комисије о напретку Србије није успео да прикрије чињенице да је ситуација у правосуђу у Србији „катастрофална“, да су медији неслободни и да демократски избори у Србији више не постоје.

Foto: Screenshot/YouTube

„Извештај лицемерно констатује напредак у ускладјивању српског законодавства са правом ЕУ, иако је очигледно да се ни то не дешава – Србија наиме у претходних годину дана није отворила ниједно преговарачко поглавље“, навео је он.

Ђорђевић је казао да српска опозиција верује у „заблуду“ да ће ЕУ помоћи Србији да смени актуелни режим, наводећи да је то „заблуда које се мора ослободити“.

„Српска опозиција гледа у европске изасланике Тању Фајон и Владимира Билчика као спасиоце који ће Србији донети демократију.

Ради се несумњиво о уваженим људима, али као тек двоје од 705 европских парламентараца, њихов утицај је изузетно ограничен“, оценио је Ђорђевић.

Како је додао, у погледу Србије Фајон и Билчик више служе да анестезирају опозицију обећањима и лепим речима, него што ће икада донети било какву промену.