Прочитај ми чланак

Млађан Ђорђевић бануо у америчку амбасаду: Годфри је персона нон-грата! (ВИДЕО)

0

Председник Покрета Ослободјење Млађан Ђордјевић оставио је данас код улаза у Амбасаду САД у Београду протестно писмо амбасадору Ентонију Годфрију у којем га обавештава да је због својих изјава "персона нон грата" - непожељен за српски народ.

Повод за писмо је недавни интервју амбасадора у којем каже да „Србија и Косово треба међусобно да се признају“.

Ђорђевић је рекао да му није било допуштено да писмо преда на пријавници Амбасаде, упркос претходном договору.

„Ми смо се телефонски најавили, речено нам је да можемо да оставимо писмо на пријавници, али су нам сада службеници рекли да имају другачије наређење“, рекао је Ђорђевић новинарима.
Он је оценио да то што амбасадор не може да прими писмо, представља „пораз такозване америчне демократије“, али је рекао да га то не изненађује јер „то што пише у писму је истина и не може да му прија“.

„Не изненађује ме јер смо испред Амбасаде земље која нас је бомбардовала, и то као носилац злочина. Она је спонзор такозваног независног Косова и искористила је резолуцију Уједињених нација о доласку мисије УНМИК на Косово да направили своју базу Бондстил и тако фактички окупира Србију“, рекао је Ђорђевић.

Уз оцену да је својим иступима амбасадор САД увредио српски народ и негирао територијалну целовитост Србије, ЂорЂевић је навео да је у једном недавном интервју Годфри рекао да „САД желе да виде обавезујући споразум Сбије и Косова заснован на међусобном признању“, што је и цитирао у писму.

„У свакој земљи која држи до себе, такви ставови би били основ за отказивање гостопримства страном дипломати на основу Бечке конвенције. Нажалост, Србију тренутно води поданички, кукавички и издајнички режим (председника) Александра Вучића који Вам то никада неће рећи јавно, али став српског народа о Вама и Вашој политици је одавно познат“, пише у писму које је Ђорђевић прочитао новинарима.

У писму се каже да „стога, због Ваших континуираних јавних иступа који се налазе у дубокој супростности са Уставом Републике Србије, Резолуцијом СБ УН 1244, и која вреЂају достојанство Србије и најдубља осећања српског народа коме су Косова и Метохија у срцу, сматрајте да од данас више нисте добродошли у нашој земљи. Српски народ Вам отказује гостопримство“.

По речима Ђорђевића, такви ставови западних сила нису изузетак, већ их често износе у присуству премијера, председника, министра спољних послова Србије који на то никад не реагују.

„То је зато што је ово политика и Александра Вучића. Он од доласка на власт потписивањем Бриселског споразума, а касније и Вашингтонског споразума, као и ‘малог Шенгена’, заједно са америчком администацијом ради на остварењу такозваног независног Косова и Велике Албаније“, проценио је Ђорђевић.

Њих су управо, рекао је Ђорђевић, „западне силе довеле на власт да би завршили процес независног Косова“.

Он је навео да је његов Покрет Ослобођење формиран са циљем да „смени издајничку власт Вучића да би спречио издају Косова и ослободио државу пљачке, криминала и корупције“.

„Све акције које смо до сад спровели су наишле на одобравање и подршку у народу. Од октобра спроводимо акцију ‘Разговор с народом’ током које обилазимо разне крајеве не само Србије већ и других земаља у региону где живе Срби. Свима је јасно где води ова власт и да се спрема коначни акт издаје Косова. Ми смо ту да то спречимо“, најавио је Ђорђевић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!