Прочитај ми чланак

Млађа прешао преко Дрине, медији у БиХ вриште, тражи се амбасада САД да реагује!

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић објавио је јутрос на Твитеру фотографије за које наводи да су настале у Републици Српској, тачније код манастира Карно код Сребренице.

Мање од сат времена требало је медијима из БиХ да се огласе, да крену са вриштањем и запомагањем “ко је Ђорђевића пустио да уђе у БиХ?“.

И ништа ту не би било чудно да Млађану Ђорђевићу није забрањен улазак у Босну и Херцеговину!“, подсећа портал Истрага.ба

Портал Политички.ба подсећа да је Ђорђевићу Гранична полиција Босне и Херцеговине 30. октобра прошле године издала решење којим му се “забрањује улазак у нашу државу јер, представља пријетњу безбедности БиХ, јавном поретку, јавном реду и миру…’.

И тада је његова дестинација била манастир Карно.

Како је сада Ђорђевић ушао у БиХ?!

Да ли је неко – и ко – укинуо раније решење? Или га је пропустио. Или је Ђорђевић илегално ушао у БиХ?“, питају се новинари портала Политички.ба.

Портал подсећа да је Ђорђевић један од најгласнијих русофила и поштоваоца Драже Михајловића, као и да су његови профили на друштвеним мрежама у знаку “З”

Портал подсећа да је за Ђорђевића Александар Вучић “лажни русофил”.

У галаму и вриску су се укључили и утицајни бошњачки твитераши који захтевају од Већа министара БиХ, америчке амбасаде и ОХЦР-а да реагују:

“Надам се да ће надлежне службе истражит овај илегални улазак на територију Босне и Херцеговине!
Овом четнику забрањен је улазак улазак БиХ!“, завапио је један од њих, постављајући уз твит фотографије са прошлогодишње прославе Божића код оца Луке у манастиру Карно, где је Ђорђевић био у друштву српских родољуба и бораца и хероја Републике Српске.

Портал Ослобођење.ба је такође пренео вест о Ђорђевићевом преласку преко Дрине додајући да је манастир Карно, где се он упутио “познато окупљалиште русофила и српских екстремиста, те да их игуман Лука редовно окупља“.

Тако портал Истрага.ба пише да се “Млађан Ђорђевић, некадашњи саветник Бориса Тадића и челник политичке организације ‘Ослобођење’ јутрос похвалио фотографијама из Босне и Херцеговине.