Прочитај ми чланак

„Младића на земљи тукли инспектори Дијане Хркаловић“

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је младића који није пружао отпор у центру Београда синоћ тукло више полицајаца у цивилу који су укључени у случај „Јовањица“ и који су сарадници бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић.

– На снимку телевизије Н1 види се како младића који је на поду шутирају и брутално пребијају шеф одсека у одељењу за дроге Предраг Јандрић, главни сарадник Дијане Хркаловић, као и њена перјаница Иван Ђуретић, звани Калчо, припадник Службе унутрашње контроле, који је носио зелени дукс са капуљачом. Ђуретић је истеран из БИА и побегао је из Аустрије – рекао је Алексић за „Данас“.

screenshot

Алексић је истакао да је „главни шеф батинаша“ Срећко Лазић, који је недавно постављен за заменика начелника Управе криминалистичке полиције, и који је уз Александра Папића довођен у везу са „Јовањицом“ и ухапшеним припадником МУП-а у том случају Зораном Баштовановићем.

– Грађане који не пружају отпор туку инспектори за борбу против дроге и Службе унутрашње контроле. Зашто су тукли младића који им није пружао отпор и ко им је наредио да то чине. Директор полиције Владимир Ребић тврди да је полиција реаговала када су јој животи били угрожени. На који начин је претучени младић угрозио живот сарадника Дијане Хркаловић.

Алексић је истакао да сви грађани плаћају полицију да их штити, а не да се брутално иживљава над њима и да служи режиму Александра Вучића.

– Одговараће све силеџије и садисти са полицијском значком и правду неће избећи ниједан од њих, а одговараће и сви њихови налогодавци из врха државе – рекао је Алексић.