Прочитај ми чланак

Млади Шешељ у лице др Неши: Легализујете отимање беба, где вам је сад полиграф!?

0

Овај закон се доноси само због пресуде Суда за људска права. Уместо да држава сама реши овај проблем, овде се само примењују некакве смернице међународних институција. Говори се о успуњавању форме, а не о суштини - поручио је Александар Шешељ, данас у скупштинској расправи о доношењу закона који би требало да регулише отете бебе.

– Овим законом се признаје пораз државе и држава признаје да није у стању да реши овај проблем.

Проблем код овог режима је што све мисли да може да реши новцем. Нисам сигуран да је то нормално. И што је најгоре, исплата одштете ја максимално 10.000 евра. Дакле, једном родитељу могу да исплате три, а другом пет хиљада евра!?

Наравно, родитељима није битан новац, већ истина, а држава је дужна да им то испуни.

На овај начин се и некако легализује то отимање деце. Држава не нуди правду, већ новац. Да се купи ћутање родитеља и да они одустану од даљег трагања за својом децом – рекао је Шешељ.

После одговара министра Небојше Стефановића да у Шешељевом излагању није чуо ни један предлог решења проблема, Александар је одговорио:

– Идете линијом мањег отпора. Формирајте комисију Владе да саслуша све живе сведоке свих случајева. Где вам је сад ваш чувени полиграф за који тврдите да је поуздан. Јел полиграф резервисан само за министре? Дајете за субвенције 70.000 евра, а цена за отето дете вам је 10.000 евра – нагласио је Шешељ.

Шта је још функционер СРС изјавио о несталим бебама, погледајте у ВИДЕО прилогу горе.