Прочитај ми чланак

Млади Шешељ тражи: Забранити улазак емиграната у Србију, а оне који су…

0

Српска радикална странка (СРС) изнела је захтев да се емигрантима забрани улазак у Србију, а онима који су сада ту треба помоћи да што пре уђу у земље Европске Уније.

Заменик председника СРС Александар Шешељ рекао је на конференцији за новинаре да та странка од 2015. године критикује политику српске власти која је била неодговорна према емигрантима и у земљи се ширила атмосфера страха јер није било података ни о броју емиграната нити о потенцијалним кривичним делима које су чинили.

„За време ванредног стања власт је ширила аверзију према градјанима Србије који су отишли из земље трбухом за крухом, а није било праћено колико у Србију улази емиграната“, рекао је Шешељ уз оцену да се тада власт поставила као да су интереси емиграната пречи од интереса грађана.

Он је додао да је јавност од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића недавно чула како није тачно да се емигранти неконтролисано крећу јер су границе затворене „као да су они до сада долазили легално“.

„Читали смо да су вести о криминалу емиграната лажне, а онда после неколико дана се диже војска и иде да чува грађане у Шиду“, рекао је Шешељ и оценио да се то ради само због избора.

СРС је предложила спровођење свих илегалних емиграната на граничне прелазе са ЕУ јер сматрају да терет не треба да буде на Србији, а емигранти и онако желе у Европу.

Шешељ је додао да Србија не сме да потпише никакав споразум или да због похвала из Европе пристане да буде паркинг за емигранте.