Прочитај ми чланак

Динкић: Србија последњих 20 година није имала визионаре

0

mladjan-dinkic

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић поручио је младима из његове странке да незапосленост не може да се победи у свим регионима без озбиљних подстицаја, као и да „нажалост, последњих 20 година Србија није имала визионаре” који је требало да ускладе образовни систем са тражњом на тржишту.

Како се наводи у саопштењу УРС-а, Динкић је младима поручио да буду другачији и да не дозвозе да им неко гази по достојанству.

„Сетите се увек оног стиха ‘бити исти, бити посебан, бити слободан, бити само свој’, јер само тако ћете моћи да прескочите сваку препреку и урадите оно што желите у свом животу”, истакао је Динкић.

Према његовим речима, УРС је странка која не жели да се удвара милионима, те да за њих гласају они који „могу да виде даље, који мисле својом главом и који не подлежу медијским кампањама и само са таквим људима је могуће мењати систем”.

Он је указао да је за младе најбитније образовање и посао, а да све остало у животу долази као надоградња тога.

„Запошљавање данас у условима кризе јесте проблем, али је питање како запослити људе”, казао је Динкић.

Он је поручио да зато Србија мора да има развојну политику за све регионе.

„Сматрамо да Србија мора да има четири приоритета у свом развоју – аутомобилска индустрија, електроника, информационе технологије и прехрамбена индустрија заснована на пољопривреди”, рекао је Динкић и додао да држава треба да подстиче ове четири области.

То је, према његовим речима, могуће урадити само подстицајима, а не „попуњавањем личних карата”.

Динкић је навео да би компаније попут Фијата, Панасоника и многих других бирале неке друге дестинације за своје фабрике да нису имали помоћ Владе Србије.

Он се, како се истиче у саопштењу, иронично извинио што Застави из Крагујевца и ЈАТ-у није затражио личну карту.

„Фијат је дошао и уложио 1,2 милијарде евра иако Застава није имала личну карту. Па нисам тражио ни личну карту ЈАТ-а, па смо успели да доведемо Етихад и направимо Ер Србију. Чему служе те личне карте када и тако нико неће да купи те фирме са дуговима – Петолетку, Фап, ИМТ, 14. Октобар. Па нема шансе било ко да их купи, треба да платите некоме да их преузме, а не да се попуњавају личне карте и замајава народ”, закључио је Динкић.

(Политика)