Прочитај ми чланак

МИТИНГ У БЕОГРАДУ: Подршка Русији и Владимиру Путину!

0

4

Србија је послала јасну подршку руском народу у борби против фашизма и настојању да оствари своја права и заштити своје интересе у Украјини. Ово је заједничка оцена свих учесника на опште народном митингу којег су иницирали Српски Покрет Двери, а који је у понедељак поподне одржан испред Амбасаде Руске Федерације у центру Београда.

Окупљени су зауставили саобраћај испред Амбасаде у Делиградској улици, уз скандирање „Русија, Русија!“ и „Путине, Србине, Србија је уз тебе!“.

vladimir krsljaninb8d0bd1Владимир Кршљанин, Покрет за Србију:

– Запад је тамо 20 година роварио, сад долази до преокрета. Исто као што смо се чудили како лако падају институције у Кијеву под налетом екстремиста, тако се неки сада чуде, како устаје православна Украјина, како се спаја лако и природно са Русијом, и са свим оним деловима земље, где је тај дух у већини.

Успоставља се нормална народна власт. А ови украјински фашисти у Кијеву и околини су у великом проблему, раскринкани су до краја.

Можда свету није било очигледно 1991 и почетком 90тих, када смо се борили против фашизма у Хрватској, сада је постало очигледно да западни центри моћи подржавају оно што је најцрње.

dobrica-ericПредседник друштва Ћирилица, Добрица Ерић:

– Оно што ми сматрамо, и делимо мишљење свог правдољубивог човечанства, које је данас у дефанзиви, да је то што се дешава у Украјини повампирени нацизам, ништа друго. 

И да су Руси тамо угрожени само зато што говоре другим језиком, што пишу другим писмом.

Изашли смо на улице да подигнемо глас и да кажемо да има људи који подржавају руску браћу у Украјини.

mila-aleckovicМила Алечковић, професор, листа Двери:

– Да ли се може направити аналогија између ситуације у Украјини и ситуације која се дешавала 90тих у Србији? Ми тек сада видимо да је то једна добра аналогија. Почело је код нас, па сада иде ка Русији. Међутим, сада са овим временским размаком видимо да смо ми били прва жртва.

Русија је схватила да једино на овај начин може да одбрани себе, своје територије, Балкан а и будући свет, од једног великог рата који је на помолу. То треба јако озбиљно схватити.

Више од 30 градова су развили руску заставу у Украјини. Ми сада добијамо нови простор и српска држава мора да се определи. Или ћемо бити са новом операцијом „Барабароса“ или ћемо бити део ослободиоца. Морамо бити опредељени за Евроазијску унију, никакве неутралности више нема.

Иначе и мени је ово лично све тешко и драго, јер сам проводила детињство на Криму. И ја сам са сузама у очима дочекала дан када ће Крим, Источна Украјина, Северна, Јужна, па на крају чак и Западна, поново бити Русија. То је света Русија, јер нема Украјине, постоји само Русија.

iv-batajИв Батај, француски геополитичар:

– Наоружани чеченски терористи подржавају украјинску шовинистичку НАТО организацију „Десни сектор“.

Вођа Десног сектора је одликован од стране чеченских исламиста због убијања Руса.

Кадиров, председник Чеченије је рекао да се мора деловати против ових терориста.

Још једна сличност са Југославијом је када су Хрвати у рату против Срба били подржани од стране Албанаца.

Приватне америчке војне компаније за обезбеђење Грејстон лимитед и Блеквотер су послате у Украјину. То је исти сценарио као и у Крајини, јер су те компаније помагале Хрватима.

Жељко Грујић, учесник протеста:

– Дошао сам овде да бих упутио подршку руској браћи. Они су били увек ту када је требало, током 90тих је доста Руса дошло да ратују на страни Србије као добровољци. Украјина је вештачка комунистичка творевина, као и БиХ и због тога мислим да је неопходна оштра руска реакција, која ће вратити древну руску земљу у састав Русије. Живела Русија! Живео Владимир Путин!

(Србин.инфо, Теша Тешановић )