Прочитај ми чланак

МИРОВИЋ директно са моста у К. Митровици: Албанци нас опколили са свих страна!

0

др Дејан Мировић за Србин.инфо извештава са моста у Косовској Митровици, са сбалсно празних улица града који је тренутно у обручу Албанаца.

„Никада до сада нисам видео овако празне улице у Косовској Митровици у коју често долазим, чак су и локали затворени, а на узвишењу изнад града се налазе сецесионистичке јединице РОСУ. Ситуација је веома, веома напета и сложена, а становници Косовске Митровице, Звечана и других места су веома храбри људи и спремни да се боре. То је једини разлог зашто још није окупиран север Косова“, истиче Мировић.

„Косовска политика Александра Вучића је доживела апсолутни крах, после Бриселског и Вашингтонског споразума ова ситуација на Космету је логична последица. Срби се плаше нове издаје, а Вучић треба да има у виду да се игра ватром јер народ овде је спреман далеко да иде у одбрану својих права. Не заговарам рат или било какво насиље, али постоје мере реципрочног карактера које апсолутно могу да зауставе ово агресивно понашање Албанаца а терену“.

Кремљ (портпарол Владимира Путина) је и званично изјавио да Александар Вучић у име Србије није тражио од Русије никакву помоћ у овој напетној ситуацији на Косову и Метохији, иако је Русија спремна да помогне српском народу.

„Власт у Србији би требало да штити Србе на Косову и Метохији уместо да прогони политичке неистомишљенике и русофиле попут господина Дамјана Кнежевића. Вучић толико зависи од западних покровитеља и Тонија Блера да никад не сме ни да спомене Резолуцију 1244, а сада покушава уз помоћ разних трикова да превари и људе на Истоку и Запад. Купује време за себе и своје проблематично окружење. Упркос јаком лобију који Вучића подржава у Русији, Кремљ и те како зна с ким има посла, зато су и изашли у јавност са том изјавом“, сматра др Дејан Мировић.

Више о дешавањима у Косовској Митровици погледајте у видео прилогу.