Прочитај ми чланак

Мировић: Дачић помаже дукљанским србофобима и њиховом лидеру Ђукановићу

0

Мировић је оцијенио да је изјава министра Дачића на граници фашизма и да представља несумњив поклон дукљанским србофобима и шовинистима и њиховом лидеру Ђукановићу

Поводом изјаве министра иностраних послова Ивице Дачића да сви држављани Републике Србије поријеклом из Црне Горе морају да се изјасне о Закону о слободи вјероиспосвјести и да им у супротном треба одузети држављанство, реаговао је Дејан Мировић.

FOTO: in4s.net

Он је оцијенио да је изјава на граници фашизма и да представља несумњив поклон дукљанским србофобима и шовинистима и њиховом лидеру Ђукановићу, јер им, како је казао, даје квази-аргументе за извођење лажне симитерије.

„Она истовремено разбија јединство вјерника у Србији и Црној Гори за које се успјешно и достојанствено боре митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије. Дачић на тај начин слаби и протесте у Србији плашећи се скандирања и критика против Вучића као на студентском протесту испред амбасаде у Београду“, оцијенио је Мировић.

Како је додао, Дачић помажући Милу и изазивајући најниже страсти и српско-српске сукобе тврди и да су људи из Црне Горе владали Србијом.

„Он, међутим, прећуткује чињеницу да су људи из Црне Горе били и највеће жртве комунизма, на Голом Отоку. Не помиње ни да је тада Србијом владао његов и Ђукановићев идеолошки идол, Хрват, Јосип Броз“, навео је.

Мировић је упитао да ли је Дачић свог пријатеља из Котора Родољуба Радуловића, у српским медијима познатог као Миша Банана (и са којим је сликан на вечери), питао да се изјасни о Закону?

„Можда није стигао пошто је у међувремену за том особом расписана међународна потјерница за шверц наркотика“, казао је Мировић питајући се да ли ће „да одузме држављанство још једном српском држављанину поријеклом из Црне Горе, Беби Поповићу, јер, како је навео, Беба је пријатељ и сарадник Ђукановића али и миљеник власти у Србији.

„Да ли је Дачић свог колегу Дармановића питао о Закону када је у Будви у мају 2019 плесао и карикатурално пјевао уочи изрицања пресуде деветоро српских држављана и Мандићу и Кнежевићу“, упитао је, оцјењујући да је „посебно срамно што ћути о случају Бранке Милић, баке и мајке, која се преко годину дана налази у српској амбасади због прогона црногорских власти“.

Да Дачић заиста жели да нешто корисно уради, наводи Мировић, он би раскинуо уговор који је потписао 2014. са Лукшићем којим је дао на коришћење преко 40 српских амбасада србофобним Ђукановићевим дипломатама.

„Неки од њих попут Мирне Никчевић позивају на паљење цркава и вјерника“, подсјетио је упитавши зашто није казнио конзула у Подгорици Драгану Вапу која је, како су свједочили оптужени за такозвани државни удар а пренио угледни сајт ИН4С, тражила од српских дрзављана да признају наводну кривицу.

„За њега су очигледно важније бизнис комбинације са опскурним режимом у Подгорици од Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961 и Устава Србије који му налазу да штити српске држављане у иностранству“, закључио је Мировић.