Прочитај ми чланак

Мирослав Паровић: Специјална седница о КиМ се претворила у Вучићев ријалити

0

Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић оценио је да се на посебној седници Скупштине Србије све чуло и видело сем државног плана везаног за Косово, указујући да се тако важна тема претворила у ријалити за који је сценарио и режију урадио Алексанар Вучић и себи доделио и главну улогу.

Како се наводи у Паровићевој писаној изјави, Вучић је у таквим околностима успео да своју погрешну и неучинковиту политику прикаже као рационалну и једино могућу.

Пошто је фокус расправе пребачен на његове дуеле са свим опозиционим посланицима, још је на крају себе показао као жртву и демократу спремног да се са свима јавно суочи, нагласио је Паровић.

Према његовом мишљењу, сва суштина приче око Косова је то што власт већ 10 година тим питањем тргује како би „политичком западу плаћала подршку за режим стабилократије који је у Србији успостављен“.

Имајући у виду да су се многи процеси у свету убрзали због рата у Украјини, очигледно је да трговина више није могућа, већ се траже коначна решења и зато Вучић тражи саучеснике, како не би сам сносио одговорност, закључио је Паровић.