Прочитај ми чланак

Мирослав Алексић: Вучић је кукавица, његов учинак је потпуни РАСПАД ДРЖАВЕ!

0

Случај „Јовањица“ је до сада открио организовану криминалну групу Предрага Колувије и највећу лабораторију за производњу марихуане у Европи, открио је прстен заштите који је група имала, који су чинили ухапшени службеници МУП, БИА и ВОА, а у наредном периоду ће открити политичке налогодавце који седе у врху државе - рекао је у Интервјуу Директно потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Након суђења које сте имали са Андрејем Вучићем рекли сте да се „суд и цео државни апарат упрегао у Андрејеву одбрану како би донео пресуду која је наручена из врха државе“. Можете ли то мало објаснити?

– Када режим Александра Вучића није успео да заташка аферу „Јовањица“, трагали су за најбољим медијским спином који би могао да скрене пажњу јавности са тог случаја. Да би спасили Андреја Вучића, председник Александар Вучић је натерао Милоша Вучевића да поднесе лажне кривичне пријаве против њих браће Вучић, а тужилаштво је експресно одбацило те кривичне пријаве са штурим, непотпуним и нелегалним обавештењем у којем су подносиоца обавестили да се у телефонском именику Предрага Колувије не налазе контакти означени са именима „Александар Вучић“ и „Андреј Вучић“. То обавештење је било основ за подношење тужбе за увреду части од стране Андреја Вучића против мене, а судија Првог основног суда у Београду Владимир Милетић је прихватио то као доказ, одбацио све моје доказе и сведоке који је требало да потврде везу Андреја Вучића и власника „Јовањице“ Предрага Колувије, затворио суђење за јавност и медије и у року од годину дана донео пресуду којом прихвата тужбени захтев у целости. Ово је вероватно најбржа парница у историји Србије која је завршена првостепено за годину дана са, претпостављам, највећом казном и ускоро очекујем пресуду.

Какав епилог очекујете?

– Цео процес је осмишљен да тако да ја будем осуђен за увреду части и да њихова медијска машинерија прикаже како „Јовањице“ није ни било, тако да није питање шта очекујем, јер се унапред знало шта ће бити.

Од новембра прошле године причате о афери „Јовањица“ и и даље износите у јавност неке нове детаље, а скоро сте поставили питање да ли је Предраг Колувија добијао таблице од УКП како га нико не би заустављао када врши испоруке, као и да се клупко полако одмотава. Шта ће све случај Јовањица да открије?

– Случај „Јовањица“ је до сада открио организовану криминалну групу Предрага Колувије и највећу лабораторију за производњу марихуане у Европи, открио је прстен заштите који је група имала, који су чинили ухапшени службеници МУП, БИА и ВОА, а у наредном периоду ће открити политичке налогодавце који седе у врху државе.

Тренутно је актуелна афера прислушкивања председника Србије Александра Вучића, а у њу су усплетени МУП и неки високи функционери СНС-а. Како то коментаришете?

– Држава Србија је огрезла у криминал и корупцију. Разне криминалне структуре су на услузи председнику државе за обављање различитих прљавих послова. Када сте у таквом друштву, не би требало да вас изненади да вас неке службе прислушкују или вас прислушкују управо ти са којима председник државе не би требало да има никакве контакте. Ово је још једна у низу представа председника државе, која ће завршити без судског епилога и одговорности оних који су учествовали у томе, ако је уопште и било прислушкивања.

Председник Србије Александар Вучић недавно Вам је у једном гостовању поручио да сте „сецикеса и да имате везе са мафијашима“, као и да сте „купили диплому“. Откуд те речи, који је Ваш коментар, имате ли везе са мафијашима и јесте ли купили диплому?

– Председник Вучић обично само кад погреши каже истину. За те лажи које је изнео о мени позвао сам га на телевизијски дуел у истој емисији јер сам сматрао да је боље да то уживо расправимо него да се јуримо по судовима. Пошто је он кукавица и није смео на дуел, тужићу га за све наводе које је већ више пута о мени поновио, па нека на суду докаже то што је изговорио.

Како бисте описали политичку ситуацију у Србији данас?

– Као дубоку политичку кризу чији је резултат потпуни распад државе и институција.

Опозиција тражи ослобађање медија и слободан и демократски предизборни и изборни процес, као и дијалог са властима уз посредовање ЕУ, а од тога и зависи да ли ће Народна странка изаћи на изборе. Колико је све то реално?

– Уколико се не испуне услови за нормалан политички живот и опозиција не изађе на неке будуће изборе, алтернатива ће бити улични немири и побуна грађана Србије.

Рекли сте да су ванредни парламентарни избори доказ успеха бојкота, али да је раздвајање парламентарних, председничких и локалних избора кључно. Због чега?

– Захваљујући бојкоту, данас имамо парламент без опозиције, владу која је орочена до краја ове године и преговоре о нормализацији изборних услова како би избори могли да се одрже уз учешће свих странака. Један од најважнијих захтева је спречавање одржавања избора у истом дану и да носилац свих листа у Србији буде председник државе, иако он није кандидат на локалним и парламентарним изборима.

Како коментаришете целу ситуацију са коронавирусом у Србији?

– Све слабости здравственог система Србије су испливале на површину под налетом вируса корона. Држава је била у потпуној конфузији, а теже последице су спречене искључиво невероватним ентузијазмом и жртвом лекара и здравствених радника у Србији, које катастрофални услови рада и бедне плате нису спречили да постигну најбоље резултате у заштити здравља и живота грађана Србије. Какво је стање здравственог система у Србији, најбоље показује податак да је због неадекватне опреме живот до сада изгубило најмање 93 лекара. Александар Вучић није пропустио прилику да и овакву кризу искористи за своју личну кампању, што није учинио ниједан озбиљан државник у свету. Вучић се игра животима грађана.

Шта је данас највећи проблем у Србији?

– Највећи проблем у Србији је ненародних режим Александра Вучића који својом погубном политиком којом годинама уназад празни Србију и тера народ из земље, гази Устав и законе, разара све институције система, развија корупцију и криминал, претаче државни капитал у приватне џепове распродајући Србију и понижавајући њене грађане.